Karniyarik – Turkse gevulde aubergines met lamsgehakt

Karniyarik, Turkse gevulde aubergines met lamsgehakt. Dit is één van mijn favoriete gerechten. Yum, wat is dit lekker! Ik at dit gerecht voor het eerst bij een Turks gezin en was op slag verliefd op dit gerecht. Zoveel pure smaken. Dit authentieke Turkse gerecht kost wat tijd, maar is totaal niet moeilijk om te maken. Het gerecht heeft basisingrediënten, maar die passen perfect bij elkaar. Lamsgehakt is zelf heel smaakvol, maar extra lekker met de chilivlokken, knoflook en tomatenpuree. Maak het gerecht af met verse peterselie. Lekker met Turkse tomatenbulgur. Hier het recept.

Ingrediënten 

3-4 aubergines
500 gram lamsgehakt 
Een rode paprika
1 tl chilivlokken
1 ui
2 tenen knoflook
Een paar takjes platte peterselie
1 blikje tomatenpuree (10 gram)
Zout en zwarte peper
2 el zonnebloemolie

Bereiding Karniyarik – Turkse gevulde aubergines met lamsgehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg na 10 minuten de aubergines in zijn geheel in een ovenschaal, +/- 20 minuten, tot de aubergines van buiten een beetje zacht zijn. Leg apart. 

Ondertussen hak de ui en knoflook fijn. Verhit in een ruime pan de zonnebloemolie en bak de uien en knoflook hierin. Bak de lamsgehakt hierin tot het bruin is. Snijd de paprika in hele fijne blokjes en bak mee. Voeg zout, zwarte peper en chilivlokken toe.

Halveer de aubergines over de lengte en hol ze half uit. Vul de aubergines met lamsgehakt.

Meng de tomatenpuree met een beetje water en schenk over de gevulde aubergines en over de bodem van de ovenschaal. 

Plaats de gevulde aubergines nog 15 minuten in de oven. Hak de peterselie fijn en strooi voor het serveren over de aubergines.

Serveer met rijst of tomatenbulgur.

Klik hier voor meer Turkse recepten