Geroosterde Turkse groene pepers

Geroosterde Turkse groene pepers. Ken je deze grote groene pepers die op puntpaprika’s lijken al? Je ziet de pepers vaak bij de Turkse winkels of op de markt liggen. Je hebt hier twee varianten van, de grote die op paprika’s lijken en de kleinere variant. De kleine is erg pittig. Ik vind ze heerlijk als ze geroosterd zijn. Je kan ze bij de tapas of mezze eten of heerlijk bij een Midden-Oosters gerecht met bulgur of couscous. En het ziet er altijd zo leuk uit. Hier het simpele recept.

Ingrediënten

1 zak groene Turkse pepers (+/- 6 pepers)
3 el olijfolie
3 tl grof zeezout
1 tl zwarte peper 

Bereiding Geroosterde Turkse groene pepers

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. 

Was de pepers goed. Verdeel de pepers over de bakplaat. Schenk de olijfolie erover. Verdeel  de zout en zwarte peper erover.

Laat de pepers +/- 10 minuten roosteren in de oven. Je kan de pitjes van deze pepers gewoon eten, want ze zijn niet zo heet. 

Geroosterde Turkse groene pepers


De pepers zijn lekker bij de volgende gerechten: 
Tomatenbulgur met geroosterde aubergine en kippenvleugels
Couscoussalade met lams- en kipmerguez
Marokkaanse groenteschotel met kipgehaktballetjes en couscous
Gekruide couscous met falafel en groentes
Gekruide pilaf van zilvervliesrijst met kabeljauw
Couscous met geroosterde groente, feta en lamsburger
Falafel salade met spinazie en feta

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links