Tomatenbulgur met geroosterde aubergine en kippenvleugels

Tomatenbulgur met geroosterde aubergine en kippenvleugels. Niet direct de eerste combinatie die in mijn gedachte opkwam, maar het matcht verassend goed!
Bulgur is graanproduct wat gemaakt is van verschillende tarwesoorten.  Het is eiwitrijk, zit vol vezels en bevat wel 50% minder koolhydraten als rijst. Bulgur zie je veel terug de Turkse, Indiase en Mediterraanse keukens. Ik vind het erg lekker, vooral met tomaten erdoor. De geroosterde aubergines met ras-el-hanout passen hier goed bij.
Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Probeer het uit.

+/- 30 minuten

Ingrediënten

300 gram bulgur
100 gram gezeefde tomaten
1 bouillonblok
1 ui
1 aubergine
+/- 5 cherrytomaten
1 tl ras-el-hanout
Grof zeezout
10 Gekruide kippenvleugels (je kan ze zo kopen, maar wil je ze zelf kruiden, klik op dit recept van gemarineerde kippenvleugels uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de aubergine over de breedte en snijd smalle reepjes. Leg dit in een ovenschaal. De cherrytomaatjes halveer je ook en leg je bij de auberginerepen. Snijd de ui doormidden en dan in halve ringen. Dit gaat er ook bij. Schenk een beetje olijfolie over de groenten. Bestrooi vervolgens de ras-el-hanout en grof zeezout erboven. Leg dit 20 minuten in de oven.

De vleugels bereid ik het liefst in de airfryer, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon in een koekenpan bakken.
Ondertussen maak je de bulgur. Schep de bulgur in een pan en schenk hier 300 ml water, het bouillonblokje en de gezeefde tomaten. Blijf dit roeren op een middelhoog vuurtje. Als het kookt, zet je het vuur zacht en blijf je roeren. Als de bulgur zacht is, haal je de bulgur door een zeef.

Haal de ovenschaal met groenten uit de oven. Schuif deze groenten naar één kant, schep de bulgur in het midden en leg de kippenvleugels aan de andere kant.

Optioneel: hak wat groene kruiden, zoals peterselie of koriander, fijn en strooi dit op het gerecht.