Couscous met geroosterde groente, feta en lamsburger


Couscous met geroosterde groente, feta, munt en koriander met een lamsburger. Een heerlijk, makkelijk gerecht. Het is zo klaar en erg lekker. De frisse smaak van munt en koriander passen goed bij de kruidige lamsburger. Door de kruiden en feta is de burger minder sterk van smaak. Ik vind het een fantastische combi. Door de geroosterde groentes is het ook nog een gezond receptje. Ik ben zelf gek op aubergines, courgette en paprika’s, dus dat heb ik erin gedaan.

Wil je dit vegetarisch maken? Vervanger de lamsburger door een vegaburger.

IngrediΓ«nten

250 gram couscous
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
4 el olijfolie
1/2 bosje munt
1/2 bosje koriander
4 lamsburgers van Amilahfood
100 gram feta
1 tl Ras-en-Hanout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een velletje bakpapier

Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in kleine blokjes. Schenk een beetje olijfolie erover en laat dit +/- 30 minuten roosteren in de oven.

Kook water (in de waterkoker). Schep de couscous in een kom en schenk het kokend water hier over heen. Dek dit af met een bord. Roer na een paar minuten er door met een vork en schenk een beetje olijfolie erbij. Schep een theelepel Ras-el-Hanout erdoor.

Bereid de lamsburgers 20 minuten in de airfyer of koekenpan.

Was ondertussen de koriander en munt en snijd dit fijn. Leg dit apart.

Als de groente klaar is, schep je dit bij de couscous. Verkruimel de feta erboven. De verse kruiden mag erbij. Voeg naar smaak een beetje zout toe.

Klik hier voor meer couscous recepten