Gekruide pilaf van zilvervliesrijst met kabeljauw

Gekruide pilaf van zilvervliesrijst met kabeljauw. Wat doe je als een aubergine en tomaten over hebt en niet weer pasta of couscous wilt maken? Ik kijk dan altijd op die Appie- app (ik gebruik de app zeker wekelijks). Het makkelijke van de app is dat je bij recepten gewoon je ingrediënten intypt, in mijn geval aubergine en tomaat, en dan search. Je krijgt zo veel recepten te zien, dat er altijd wel iets nieuws tussen zit.
Vorige week vond ik een recept van gekruide pilaf. Het meeste had ik in huis en ik  had nu voldoende inspiratie om uiteindelijk dit gerecht te maken. Wat was dit  lekker! Normaal ben ik niet zo dol op zilvervliesrijst, maar hier proef je niks van door de kruiden en bouillon. Wij gaan dit zeker vaker maken.

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 stukken kabeljauwfilet (diepvries of vers)
200 gram zilvervliesrijst
500 ml kraanwater
2 el zonnebloemolie of olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
½ aubergine
1 rode paprika
3 tomaten
2 tl ras el hanout
1 bouillonblokje
1 tl viskruiden
Beetje citroensap

Ingrediënten

Gebruik je diepvries kabeljauw, zorg dat je kabeljauw al ontdooid is. Je kan dit snel ontdooien door de vis in een ruime kom koud water te leggen.
Je vis is dan binnen een half uur ontdooid. Het best werkt nog steeds de kabeljauw op een afgedekt bord een avond van te voren in de koelkast te plaatsen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Versnipper de ui en Schenk de olie in een hapjespan. Verhit de olie, voeg de uisnippers toe en pers de knoflook uit. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Wanneer je uien glazig zijn, voeg je de paprika en ras-el-hanoutkruiden toe en bak je dit +/- 5 minuten mee.
Kook ondertussen 500 ml water en weeg de zilvervliesrijst af. Schenk het water en de zilvervliesrijst bij de groenten en voeg ook gelijk de bouillonblokjes toe. Laat dit met een deksel op de pan op middelhoog vuur koken. Schep regelmatig om, zodat de onderkant niet verbrand.

Pak een ovenschaal en leg er 2 ruime stukken folie in. Leg de kabeljauw erop en bestrooi deze met viskruiden en schenk een beetje olijfolie over de vis. Knijp (of schenk als je citroensap uit een flesje gebruikt) een beetje citroensap over de kabeljauwfilets. Snijd 1 tomaat in plakjes en plaats deze op de kabeljauw. Vouw de folie uiteinden naar elkaar toe, zodat het pakketje helemaal dicht is, maar niet te strak gevouwen. De kabeljauwpakketjes mogen nu voor 20 minuten in de oven.

Vergeet niet regelmatig nog door je rijst te roeren, zodat dit niet plakt.
Snijd de aubergine en overige tomaten in kleine blokjes. Bak als eerst in een koekenpan met een beetje olie. Als de aubergine zacht wordt bak je de tomaten kort mee. Doe het vuur na 5 minuten uit.

Als je pilaf klaar is, wanneer alle vocht door de rijst is opgenomen, roer je het aubergine-tomaatmengsel door de rijst.  Ondertussen is je kabeljauw ook al klaar. Schep de rijst op een bord en plaats de kabeljauw erop. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten met kabeljauw