Mediterrane paprika tomatensoep met geitenkaas

Mediterrane paprika tomatensoep met geitenkaas. Ik ben gek op soepen en vind het heerlijk om nieuwe soepen uit te proberen. Deze Mediterrane soep zit bomvol groente, is koolhydraatarm en erg lekker. De geitenkaas vind ik uitstekend bij de soep passen, het smelt er lekker in. Maak de soep helemaal af met verse basilicumblaadjes en een paar stukjes ciabatta ernaast. Een perfecte vegetarische zomersoep. soep is snel gemaakt en je hebt gelijk een pan vol. Ik kan hier echt van genieten. Hier het recept voor Mediterrane paprika tomatensoep met geitenkaas.
Ingrediënten
1 ui
3 tenen knoflook
700 gram Roma tomaten
50 gram Pomodori Secchi (Castellino gedroogde tomaten)
2 rode paprika’s
2 groente bouillonblokjes
3 el olijfolie
Geitenkaasballetjes
Een paar takjes verse basilicum
Bereiding Mediterrane paprika tomatensoep met geitenkaas
Leg de gedroogde tomaten in een kom met kokend water. Laat dit minimaal een half uur wellen.
Ondertussen snijd je de ui en knoflook grof. Was de paprika’s en tomaten en snijd deze ook grof. Pak een soeppan en bak de uien en knoflook in olijfolie. Vervolgens bak je de tomaten en paprika’s mee. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes en bak dit ook even mee.
Voeg 1 liter water en 2 groente bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer een half uur koken.
Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Garneer de kommen met een takje basilcum en geitenkaas.

Lisette
Een lekkere gezonde lunch voor op kantoor!
Priya
Wat fijn dat je de soep lekker vindt. Perfect als lunch inderdaad!
Groetjes Priya
Tomas
Heerlijk! Ik ga de soep vanavond maken!
Priya
Wat leuk om te horen. Geniet ervan. Groetjes Priya
Nicole
Ik ga hem straks maken, waarom wel je de tomaten? Is fat om ze te ontvellen?
Priya
Nee hoor, je hoeft ze niet te ontvellen. Succes!
Nicole
Excuus… je welt de gedroogde tomaten 🙂