Wijntjes met Esther wijnproeverij

De wijnproeverij van Wijntjes met Esther. Deze proeverij van Esther wilde ik al graag een keer meemaken. Ik ben eerder naar wijnproeverijen geweest en elke is verschillend. Niet alleen de wijnen zijn anders, maar ook de verhalen en kennis van degene die de proeverij geeft. Des te meer nieuwsgierig was ik naar de Wijntjes met Esther wijnproeverij. Vorig weekend mocht ik bij Bouzy Wine & Food op de Denneweg in Den Haag aansluiten voor de zomerproeverij. Lees hier mijn ervaring.  

Over Wijntjes met Esther

Misschien kennen jullie Wijntjes met Esther al. Esther is één van de grootste wijnbloggers van Nederland. Zij blogt nu ruim 3 jaar. Als winelover volgde ik Esther al een tijdje. Het is leuk om over de wijnen en ale leuke wijnbars dien ze tegenkomt te lezen. Sinds kort geeft ze ook wijnproeverijen op locatie en bij je thuis.  

De Proeverij

De zomerproeverij van Esther werd gegeven in Bouzy Wine & Food in Den Haag. Lekker of fietsafstand voor mij. Aan de proeverij deelde +/- 8 wijnliefhebbers mee vanuit het hele land. We proefde 6 diverse zomerse wijnen vanuit verschillende landen. Wij startte met een blend van Chardonnay, Cabernet Franc en Chenin Blanc uit Frankrijk en sloten af een Pinotage uit Zuid- Afrika. Esther vertelde bij de wijnen waar ze deze vandaan had en liet ons proeven. De aromawiel van Wijntjes met Esther lag al klaar op tafel. De aromawiel is een hulpmiddel om dieper over de smaak en geur na te denken. Het leuke was doordat je dit met een groepje deed, je met elkaar meer smaken en geuren herkende.

Hapjes

Verrast was ik toen wij bijna bij elke wijn wel lekkere hapjes kregen. De Mediterrane hapjes van Bouzy waren passend bij de wijnen en heerlijk. Een groot pluspunt was dat ze heel goed met mijn allergieën omgingen. Ondanks dat ik de allergieën pas ter plekke doorgaf kreeg ik alsnog allemaal lekkers.  

De wijnen

Zoals ik net schreef proefde ik deze middag diverse lekkere wijnen. Natuurlijk had ik direct een paar favorieten. De Willi Haag Riesling Trocken uit Duitsland. Deze fruitige en bloemige Riesling had een licht bubbeltje, zoals de meeste Rieslings, en door het kleine zuurtje dronk het erg lekker weg. Ik was verkocht! De Tempranillo Rosé, Viejo Marchante, was een frisse en fruitige rosé. De heldere en terracotta-achtige kleur laat niet zien hoe smaakvol en zelfs een beetje zoet deze rosé is. Bij het drinken van deze rosé waande ik mij zo in Spanje. De laatst rode wijn die ik proefde was de Zuid-Afrikaanse Barista Coffee. Zoals de naam al verraad, smaakte deze naar koffiebonen en zelfs een beetje naar chocolade. Wat een heerlijke smaakcombinatie, dit was heel speciaal om te proeven.

Zoals je leest heb ik een gezellige en leerzame middag gehad. Esther is een fijne gastvrouw die veel interesse en enthousiasme in wijn heeft en dit met alle plezier aan je overbrengt. De Wijntjes met Esther proeverij is een echte aanrader.