Lekker Gemekker- IJs van geitenmelk


Lekker Gemekker maakt ambachtelijk boerenijs van geitenmelk. IJs van geitenmelk? Ik hoor je denken en ik dacht hetzelfde. Maar toen Francine van Heerlijke Happen mij uitnodigde om naar de boerderij van Lekker Gemekker in Andel te komen, was ik direct enthousiast. Want geitenmelk, dat mag ik wel. Dus dat ijs, dat maakt mij enorm nieuwsgierig.


Over Lekker Gemekker

De boerderij van Lekker Gemekker zit in het dorpje Andel, in Zuid-Brabant. Boer Johan heeft hier momenteel 600 geiten, van alle leeftijden. Nu in mei waren er pas geboren lammetjes, van maar een paar dagen oud. Ik ben niet zo een dierenvriend, maar deze waren wel heel schattig. Ik bleef maar klikken. De boerderij levert voornamelijk geitenmelk. Een groot deel wordt verkocht, aan o.a. Bettina Geitenkaas. Van een deel maakt Lekker Gemekker ambachtelijk boerenijs. Ze hebben meerdere smaken, zoals karamel-zeezout, vanille, biscuits, aardbei, kokos, noem maar op. Naast ambachtelijk ijs van geitenmelk, maakt Lekker Gemekker ook geitenvla, geitenyoghurt en karnemelk van geitenmelk.

Let erop, het ijs zelf is koemelkvrij, maar helaas zijn niet alle smaken koemelkvrij. Dit komt omdat er smaakstroop aan het ijs toegevoegd wordt. Hier zit soms al melk in. De vanille is koemelkvrij en die heb ik geproefd. Ik vond dit een heerlijke roomijs. Je proeft de geitenmelk er helemaal niet in terug.

Lekker Gemekker Foodtrucks

Lekker Gemekker gaat door het hele land met hun foodtrucks. Na eerst een ijskar gekocht te hebben om te experimenteren volgde er al snel meer. Nu hebben we verschillende ijskarren van klein tot groot en foodtruck zodat we voor iedereen maatwerk kunnen leveren.Het ijs is voornamelijk alleen daar te koop. Je kan dus zo een ijskar huren voor een feest of bruiloft!


Bokjesvlees

Na het ijs maken gingen we lunchen. Bij de lunch kregen we salades (van Francine) en bokjesvlees, bereid door Meat Jess. Bokjesvlees is eigenlijk gewoon lamsvlees van de mannelijke geiten. Het smaakt super lekker! Jess had het goed gemarineerd en laten garen in de oven. Echt smullen was het. We kregen het vlees op een wrap met geroosterde groente. Geitenvlees is in Nederland niet heel populair en de geiten worden grotendeels verkocht aan het buitenland. Zonde, want we hebben zulk lekker vlees in huis. Ik hoop dat het hier weer in trek raakt, want ik vind het heel lekker!

Zoals je leest heb ik deze dag lekker gegeten, maar zeker ook veel geleerd. Is jullie interesse naar het ambachtelijke geitenijs nu ook gewekt?