Vegan Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel

Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel, helemaal vegan! Ken je de klassieke Surinaamse pasteitjes? Vierkante bladerdeegpakketjes gevuld met geplozen kipfilet, ei, doperwtjes, wortels, licht gekruid en heel lekker. Deze lekkere bladerdeeghapjes kun je ook heel lekker vegan maken. Ideaal voor Hindoestaanse feestdagen, verjaardagen en borrels. Wat is het verschil? Ik verving alleen de kip door vegan gehakt en liet de ei weg.

Pasteitjes kun je met veel verschillende ingrediënten volgen. Een populair pasteitje die ik regelmatig moet maken zijn de pasteitjes met vega- of kipgehakt, masala en prei. Ook de pasteitjes met tonijn, pasteitjes kipshoarma of met feta en spinazie zijn een hit. Klik hier voor 6x lekkere bladerdeegpasteitjes. Pasteitjes zijn de perfecte hapjes voor een verjaardag, feestje, bruiloft, feestdag, traktatie, bij de borrel of bij de lunch, het kan allemaal. Bladerdeeghapjes zijn altijd wel een hit. Je hebt naast roomboterbladerdeeg ook gewone bladerdeeg. Deze is vegan en dus ook helemaal lactose- en koemelkvrij.

Nu de klassieke Surinaams pasteitjes, maar dan vegan. Voor deze pasteitjes gebruik ik wortels, doperwten, augurk en zilverui uit pot. Breng op smaak met uien, knoflook en een beetje sojasaus en voila! Vullen maar en de oven in op bakpapier. Lekker met een pittig sausje erbij. Lees hier het recept van de Vegan Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel.

Vegan Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel

Vegan Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel

Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel, helemaal vegan! Voor deze pasteitjes gebruik ik wortels, doperwten, augurk en zilverui uit pot. Breng op smaak met uien, knoflook en een beetje sojasaus en voila! Vullen maar en de oven in. Lekker met een pittig sausje erbij. Lees hier het recept
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, voorgerecht
Keuken Surinaams

Equipment

  • 1 mengkom
  • 1 wok of hapjespan
  • 1 mes
  • 1 kleine vork
  • 2 velletjes bakpapier
  • 1 vergiet

Ingrediënten
  

  • 200 gr plantaardig rulgehakt
  • 330 gr doperwten en wortel uit pot
  • 5 st augurken
  • 15 st zilveruitjes
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el zoute sojasaus
  • 15 plakken bladerdeeg
  • 1 st groentebouillonblok
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Laat de doperwten en wortels uit pot uitlekken in een vergiet. Snijd de wortels in kleine blokjes. Hoe fijner, hoe mooier je pasteitjes worden.
  • De zilveruitjes en augurken snijd je ook zo fijn.
  • Snijd de ui fijn. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Bak in een wok met zonnebloemolie de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de plantaardige gehakt toe en bak mee. Vervolgens bak je de doperwten, wortels, zilverui en augurk toe. Na ongeveer 5 minuten verkruimel je de bouillonblok erover.
  • Maak af met de sojasaus, tomatenpuree en roer goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Laat het mengsel goed afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bladerdeegvellen uit op een snijplank.
  • Halveer met een scherp mes een bladerdeeg vel. Vul de halfjes met aan de onderkant de vulling (+/-2 theelepels, maak het niet te vol) en vouw de bovenkant eroverheen. Met een vork duw je de pasteitjes op de randjes dicht.
  • Plaats de pasteitjes op een bakpapiertje op het rooster. Bak de pasteitjes 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met ketchup of een pittig sausje.
Trefwoord doperwten, pasteitjes, wortels
Vegan Surinaamse pasteitjes met doperwten en wortel

Klik hier voor meer Surinaamse recepten