Banh Xeo, Bao Buns en Springrolls bij Mémé in Rotterdam

Banh Xeo, Bao Buns en Springrolls bij Mémé in Rotterdam. Wil je authentiek Vietnamees streetfood eten, dan zit je bij restaurant Mémé goed. Hier bereiden ze Vietnamese gerechten en snacks op traditionele wijze met verse ingrediënten in een gezellig restaurant in Rotterdam Zuid. Op loopafstand van Zuidplein en Ahoy vind je dit Vietnamese pareltje. Je kunt hier niet alleen terecht voor een diner, maar ook voor een lekkere lunch. 

Een jaar geleden was ik op rondreis door Vietnam en heb hier ontzettend lekker gegeten. Verse Banh Xeo, Pho, Banh Mi, curry’s en Springrolls, salades en lekkere wokgerechten. Lees hier het artikel over Eten in Vietnam.

Bij Mémé restaurant vind je ook deze bekende Vietnamese gerechten en nog veel meer. Ik smulde van de verse Springrolls, loempia’s, Banh bao met kip, Banh Xeo, Cha Xiu kip en nog veel meer. Sinds februari staat er een hotpot op de kaart. Een pan stomende, kruidige bouillon waarin je vis, vlees en groente gaart. Wat een feest om aan te schuiven. Je leest meer over Meme in dit artikel. 

Over Mémé restaurant

Het stel Tuyet Phan en Tuan Nguyen openden in de zomer van 2019 Mémé Restaurant. Tuan heeft zijn passie voor koken vanuit huis meegenomen naar het restaurant en maakt het liefst alles zelfs. Samen met zijn team werken ze met liefde aan de lekkerste Vietnamese gerechten in de open keuken in het restaurant. Tuyet is ze de gastvrouw in het restaurant en met haar team maakt ze het de gasten naar wens. Het personeel gaf aan dat het ontzettend fijn is om in het Mémé team te werken. Tuyet en Tuan zien het team als familie en samen eten en vieren hoort erbij.

Banh Xeo, Bao Buns en Springrolls bij Mémé in Rotterdam

Of je wilt snacken, een uitgebreide lunch wilt met Pho, noodle salade of een Banh Mi, of komt voor een diner, je bent hier de hele dag welkom. Banh Xeo, Bao Buns en Springrolls je besteld het allemaal bij Mémé in Rotterdam. Je hebt de keuze uit meer dan 50 gerechten. De gerechten op de kaart hebben een goede balans tussen vlees, vis, vegetarisch en vegan. Alle vleesgerechten zijn ook halal. Alle gerechten zijn heerlijk op smaak en mooi gepresenteerd. 


Hotpot bij Mémé 

Hotpotten bij Mémé is echt een feestje. Je krijgt een grote lekker ruikende hotpot met kruidige bouillon. Je kunt zelf de pittigheid van je bouillon kiezen. In de hotpot gaar je de vis, vlees en groenten. Ik vond de king prawns, visballetjes en paksoi waren mijn favorieten.

Allergieën en dieetwensen

Heb je allergieën en/of dieetwensen? Geef deze bij je reservering op. Ze gaan bij Mémé echt uitstekend hiermee om. Je kunt hier met een gerust hart eten. 

Wil je ook Vietnamese streetfood eten bij Mémé? Reserveer even van tevoren. Het restaurant is erg populair en snel vol.

Klik hier voor meer reviews van restaurants in Rotterdam