Parelcouscous met kip en champignons

Parelcouscous met kip en champignons. Een makkelijke en lekkere snelle maaltijd voor een drukke door de weekse dag. Parelcouscous, je kent ze wel, die kleine pasta balletjes zijn namelijk in een paar minuten gekookt. Ideaal! Parelcouscous is niet hetzelfde als couscous. Beide wordt het gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Doordat parelcouscous groter is dan couscous, is de bereidingswijze ook anders. De parelcouscous heeft een vollere smaak en is gladder.

Parelcouscous is lekker bij als warme maaltijd, maar ook als salade met forel en geroosterde groenten of met gerookte kip en geitenkaas. Je kunt er echt van alles mee. Voor dit maaltje bakte ik de kipfilet met Italiaanse gedroogde kruiden en paprikapoeder en roosterde de champignons in de oven. Binnen 20 minuten heb jij deze makkelijke maaltijd op tafel staan. Hier het recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gr kipfilet
100 gr parelcouscous
1 grote rode ui
1 bak champignons
4 tl Italiaanse gedroogde kruiden
2 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje
4 el olijfolie
Een paar takjes verse basilicum

Bereiding Parelcouscous met kip en champignons

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Veeg de champignons schoon en snijd in parten. Snijd de rode ui in stukken. Giet hier 2 el olijfolie over en strooi vervolgens 2 tl Italiaanse kruiden erover en meng goed. Strooi er een beetje zout over. Daarna verdeel je de champignons op over de bakplaat en bak de champignons 20 minuten in het midden van de oven. 

Ondertussen ga je verder met de kip. Was en snijd deze in smalle repen. Pak een wok en schenk hier 2 el olijfolie in. Leg de kip erin en strooi vervolgens de paprikapoeder en overige Italiaanse kruiden erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. 

Vervolgens kook je de parelcouscous in ruim kokend water in 10 minuten gaar. 

Serveer met een bodem parelcouscous en verdeel de groente en kip erover. Strooi de verse basilicum erover.

Parelcouscous met kip en champignons