Surinaamse bami met gedroogde garnalen

Surinaamse bami, een populair gerecht uit de Surinaamse keuken. Wist je dat je dit ook kan maken met gedroogde garnalen erdoor? Echt smullen en zo klaar. De gedroogde garnalen kun bij de toko kopen. Het is niet goedkoop, maar je hebt er ook niet zoveel van nodig. Voor 2 personen gebruik ik 1 handjes gedroogde garnalen. Lekker met komkommer en rode ui op zuur erbij. Hier het recept.

Bijna alle ingrediënten voor dit recept zijn te bestellen bij Asian Food Lovers. Asian Food Lovers is de grootste Aziatische onlineshop in Nederland.

Voor 2 personen

Ingrediënten

250 gram spaghetti
50 gram gedroogde garnalen
Zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy No.1)

1 bouillonblokje (maggi)
1 ui
2 tenen knoflook
1 salamblad
2 tl gemberpoeder
Een paar takjes verse selderij
3 el zonnebloemolie

Bereiding

Leg de gedroogde garnalen in een kom water en laat minimaal 30 minuten weken. Spoel de garnaaltjes daarna goed om in een zeef. Doe je dit niet, dan zijn de garnalen erg zout. 

Kook de spaghetti volgens verpakking. Spoel de spaghetti na het koken om in een vergiet met koud water. Dit zorgt ervoor dat de slierten niet aan elkaar plakken.

Snijd de uien en knoflook heel fijn. Bak, in een ruime wok of hapjespan, de uien en knoflook in zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Voeg de garnaaltjes toe en bak 5 minuten mee. 

Giet de spaghetti slierten erbij en schenk de sojasaus erover. Voeg de salamblad en gemberpoeder toe en verkruimel het bouillonblokjes. Schep dit goed door elkaar.

Zorg ervoor dat je vuur niet te hoog staat, zodat de bami niet verbrand. Op het eind hak je de selderij fijn en strooi je er overheen. Roer dit ook door de bami.

Surinaamse bami met gedroogde garnalen

Klik hier voor het recept van Surinaamse bami met kip

Klik hier voor meer recepten met gedroogde garnalen