Tapas gehaktballetjes in tomatensaus

Pittige tapas gehaktballetjes in tomatensaus. Ik ben gek op tapas. Of ik het serveer op een zonnige dag of een gezellige avond met vriendinnen, tapas kan altijd. Bij een tapasdiner kunnen natuurlijk niet de gehaktballetjes met tomatensaus ontbreken. Dit typische Spaans gerecht is erg makkelijk te maken en het smaakt verrukkelijk. Ik maakte de gehaktballetjes met kipgehakt. De gehakt breng je op smaak met komijn en oregano en de pittigheid voeg je toe met chilivlokken. Lekker met zelfgemaakte aardappel tortilla, knoflookgarnalen en homemade aioli. Hier het recept voor de gehaktballetjes.
Ingrediënten
500 gr kipgehakt
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl chilivlokken
1 tl komijn
2 tl oregano
1 bouillonblokje
1 blik tomaten in stukjes
2 el olijfolie
Bereiding Tapas gehaktballetjes in tomatensaus
Hak de ui en knoflook fijn. Gooi deze bij het kipgehakt. Voeg alle kruiden toe aan het gehakt en meng dit goed door elkaar. Draai met je handen kleine gehaktballetjes van ongeveer 3 cm.
Schenk in een ruime pan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Wanneer alle gehaktballetjes bruin zijn, voeg je de tomaten uit blik toe. Voeg 50 ml kokend water toe en het bouillonblokje. Laat dit alles op een zacht vuurtje sudderen.
Serveer in leuke tapasschaaltjes
Klik hier voor het recept van Spaanse tortilla

Klik hier voor het recept van knoflookgarnalen
