Pittige gamba’s in knoflook

Pittige gamba’s in knoflook en olijfolie! Gamba’s is een gerecht wat niet bij de tapas kan ontbreken. Wanneer in tapas eet, zowel in Nederland als Spanje, zit dit gerecht altijd bij mijn bestelling. Pittige gamba’s zijn meestal gebakken in olie met veel knoflook. Ik koos voor gamba’s met schil, zodat de knoflook en olie erin trekken. Hierdoor worden de gamba’s of garnalen niet droog en blijft alle smaak behouden. I love it, hier mag je mij voor wakker maken! Het is makkelijk te maken pittige gamba’s in knoflook en olijfolie zijn zo klaar. Ook leuk als hapje of bij je gerecht. Hier het makkelijke recept. 

Ingrediënten

12 gamba’s of grote garnalen (met kop en schil)
3 flinke tenen knoflook
2 tl chilivlokken
2 el olijfolie

Bereiding

Start met ontdooide gamba’s. Dit kan door ze in een ruime bak water te leggen voor 30 to 60 minuten. 

Vervolgens marineer ongeveer 1 uur van te voren de gamba’s met olijfolie, geperste knoflook en de chilivlokken. Daarna dek je dit af met folie en plaats in de koelkast.

Nadat de gamba’s een uur gemarineerd zijn en de smaken goed ingetrokken zijn, kan je de gamba’s bakken. Vervolgens pak je een grote koekenpan en schenk de gamba’s met olie in de pan. Als de olie heet is bak je de grote garnalen 5 tot 10 minuten op een medium hoog vuurtje. 

Serveer pittige gamba’s in knoflook en olijfolie met een schijfje citroen. Je kunt deze gamba’s serveren in leuke tapasschalen.

Pittige gambas in knoflook en olijfolie

Kijk hier voor meer recepten met garnalen 

Op zoek naar meer tapas receptjes? 

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links