Spaanse tortilla met aioli

De Spaanse tortilla bestaat uit 3 belangrijke ingrediënten; aardappelen, ui en ei. De kunst is om deze zo te maken dat deze niet verbrand aan de onderkant, maar wel overal gaar wordt zonder om te draaien. Je wilt natuurlijk dat het één geheel blijft. Dit is mij uiteindelijk gelukt met een recept van AH.nl. Dit deel ik graag met jullie. De tortilla is het lekkerst met aioli, het recept hiervoor staat hieronder ook uitgeschreven. 

Ingrediënten:

250 gram aardappelen
1 groot ui
1 tl zout
1 tl zwarte peper
5 eieren
2 el olijfolie

Schil de aardappelen en snijd deze in schuifjes.

Versnipper de ui en bak deze in een hoge koekenpan. Wanneer de uien glazig zijn, doe je de deksel op de pan, zodat de aardappelen kunnen garen op een middelhoog vuurtje. 

Klop ondertussen de eieren los en voeg zout en peper toe. Wanneer de aardappelen zacht zijn, schenk je het eiermengsel eroverheen. Zorg ervoor dat je nog steeds een middelhoog vuurtje op hebt staan. Bak dit ongeveer 15 minuten totdat de bovenkant droog is.

Laat de tortilla in de pan afkoelen. Na het afkoelen kan de tortilla (als de onderkant niet is aangebakken), zo over schuiven op een bord of schaal.

Aioli

Aioli is niet te missen bij de tortilla. Letterlijk vertaald is dit knoflookolie. Maar eigenlijk is een smeersel van mayonaise en knoflook. Naast dat het lekker is bij de tortilla is dit ook lekker op een broodje of bij de barbecue. Hier een makkelijk en heerlijk recept.

Klik hier voor het recept van aioli