Komkommer en rode ui op zuur

Komkommer en rode ui op zuur zie je veel in de Surinaamse keuken. Dit past heerlijk bij de Nasi, Surinaamse Bami of op een Surinaams broodje kipkerrie, Surinaams broodje soja kip of broodje bakkeljauw etc.  Het is heel makkelijk te maken en blijft +/- een week goed in de koelkast. Heel lekker om dit in huis te hebben. Het recept wordt normaal met suiker gemaakt, maar je kunt het ook slanker maken met een beetje zoetstof. Maak de komkommer en rode ui op zuur een dag van te voren en de smaken zijn nog beter ingetrokken. Hier het recept

Ingrediënten

1 komkommer
5 pimentkorrels
1 rode ui
5 steranijs korrels
4 gram suiker of 1 tl vloeibaar tafelzoetstof
4 el natuur- of kruidenazijn

Optioneel: 1 madam jeannet peper

Bereiding Komkommer en rode ui op zuur

Snijd de komkommer en rode ui in dunne plakjes. Voeg de steranijs, pimentkorrels, azijn en zoetstof toe en meng dit samen in een kom. Schenk een klein beetje water erbij als zodat je de gewenste smaak hebt.

Als je dit pittig wilt, kun je er ook schijfjes Madam Jeannet peper in doen.  Het is het lekkerst als je dit een dag van te voren maakt, dan is de smaak goed ingetrokken.

Wil je meer Surinaamse recepten zien? Klik op deze link