Sate Lilit – Citroengras met kipgehakt

Sate Lilit is een traditioneel Balinees gerecht, gemaakt van sereh (citroengras) en kipgehakt. Toen Helena van Eating Habits vertelde mij over dit gerecht en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik vond veel verschillende recepten, allen met als basis kip, sereh en koriander. De sate kun je op de barbecue roosteren of grillen. Ik grillde ze. Hier het makkelijke recept. Sate Lilit is lekker met fried rice, noodles, of los als hapje.
Bijna alle ingrediënten voor dit recept zijn te bestellen bij Asian Food Lovers. Asian Food Lovers is de grootste Aziatische onlineshop in Nederland.
Ingrediënten
16 diepvries sereh (citroengras stengels)
500 gram kipgehakt
3 tenen knoflook
1,5 el vissaus
1 tl suiker
⅕ tl witte peper
Een bosje koriander
Rode pepertje
1 ui
1 ei
125 gram panko
Bereiding Sate Lilit – Citroengras met kipgehakt
Hak 1 citroengras, ui, knoflooktenen, rode peper en de koriander fijn in stukken en maal dit fijn in de keukenmachine. Meng dit met het kipgehakt.
Voeg de vissaus, suiker, witte peper, ei en panko toe en meng goed door elkaar.
Kneus van de overige citroengrasstengels het uiteinde. Ik deed dit de vijzel. Knijp voorzichtig tot 2 el kipgehakt om een citroengrasstengel. Neem een stukje plastic folie en en wikkel het om het gehakt in. Herhaal dit met alle citroengrasstengels
Leg de Sate Lilit ongeveer 1 a 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Rooster of grill de Sate Lilit 10 minuten.
