Geroosterde paprikasoep met visspiesje

Geroosterde paprikasoep met een visspiesje. Een mooi en gezond gerecht, perfect als lunch, voorgerecht of als diner. De soep is makkelijk te maken en erg lekker. Door de geroosterde paprika’s krijgt de soep een scherpe en Mediterraanse smaak. Deze soep serveer ik regelmatig als tussengerecht met Kerst of bij de paaslunch. De soep heeft een mooie, diep oranje kleur, dus het ziet er ook nog eens top uit. Ook zonder visspiesje is deze soep natuurlijk lekker, maar ik vind het er wel mooi en lekker bij. Ook leuk met bijv. Hollandse garnaaltjes erin. Hier het recept van geroosterde paprikasoep met visspiesje
Ingrediënten
2 potten Royal geroosterde rode paprika’s
2 pakken gezeefde tomaten
3 el olijfolie
1 ui
2 bouillonblokjes
400 ml water
1 stuk kabeljauwfilet
6 gepelde garnalen
Bereiding Geroosterde paprikasoep met visspiesje
Open de potten geroosterde paprika’s, spoel dit om in een vergiet en laat uitlekken.
Snijd de ui in blokjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de uien hierin. Snijd de paprika’s in stukjes en bak dit mee met de uien. Giet de gezeefde tomaten en water erbij en gooi de bouillonblokjes erbij. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Ondertussen snijd je de kabeljauw in 6 blokjes. Strooi hier wat viskruiden over. Maak kleine spiesjes van, met een stuk kabeljauw, garnaal en nog een stuk kabeljauw. Grill de spiesjes tot de vis gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Schenk de soep in soepkommetjes en leg er een visspiesje op.
