Gekruide kippenvleugels met paksoi

Gekruide kippenvleugels met paksoi en rijst. Het ultieme comfortfood. Ik houd heel erg van koken. Soms lekker uitgebreid, maar op doordeweekse dagen is het na werk wel lekker om wat simpels op tafel te hebben. Maar het moet wel gezond en lekker zijn. Met kant- en- klaar gekruide vleugels ben je al een eind op weg. Ik gebruikte de vleugels van Amilah Food. Een (hala) diepvriesproduct, dat in 20 minuten in de airfryer klaar is. Je kan natuurlijk ook zelf vleugels kruiden, zie link. Ideaal voor een drukke door de weekse dag. Een lekkere maaltijd met een Aziatische twist.
Voor 2 personen
Ingrediënten
2 Shanghai paksoi (of 1 gewone paksoi)
10 vleugels Amilahfood of zelf marineren klik hier
1 courgette
100 gram jasmin of pandan rijst
2 el zonnebloemolie
1 bouillonblokje
Optioneel: 1 chilipeper
Bereiding
Kook de rijst.Leg de vleugels 20 minuten op 180 graden in de airfryer.
Snijd de paksoi fijn, tot je bij de harde roos bent. Bak in een wok of hapjespan met een beetje zonnebloemolie de paksoi. Pak het niet te lang, je wilt dat het nog een beetje knapperig blijft.
Voeg een bouillonblokje voor de smaak toe. Snijd de chilipeper in dunne plakjes en strooi over de paksoi.
Maak de borden op met rijst, vleugels en paksoi.
