Rucola stamppot met kipmerguez

Rucola stamppot met kipmerguez. Stamppot, i love it. Zoveel soorten en varianten. Broccoli stamppot, paksoi stamppot, spruitjes stamppot of een lekkere preistamppot. Rucola heeft een kruidige en een beetje scherpe smaak, dus je hoeft nauwelijks smaak toe toevoegen aan het gerecht. Rucola lijkt op een slasoort, maar, toch is het een koolsoort.  Lekker op in een salade of de pizza of carpaccio, op je kipburger of in een stamppot. Rucola hoef je niet te koken of bakken, je stamt het gewoon rauw door de aardappelen heen. De rucola Lekker met kruidige kipmerguez  die koop je gewoon bij de supermarkt of bij de Islamitische slager. Lekker even opbakken in een koekenpan en smullen maar. Hier het makkelijke en lekkere recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

4-6 merguez worsten
400 gr kruimige aardappelen
125 gr rucola
2 el zonnebloemolie
Peper/ zout
1 pakje juskruiden

Wil je zelf jus maken:
300 ml groentebouillon
1 el plantaardige boter
1 el bloem

Bereiding Rucola stamppot met kipmerguez

Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

Ondertussen pak een koekenpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Vervolgens bak je de merguez ondertussen.

Daarna giet je de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Roer de rucola erdoor en stamp met een stamper mee. Om de stamppot smeuïg te krijgen schenk je een beetje kookvocht toe tot je de gewenste structuur hebt. Strooi zout en zwarte peper erover.

Bereid de jus volgens verpakking. Voor de eigen gemaakte jus schep je de plantaardige boter en bloem in een klein steelpannetje. Roer dit met de garde tot je een roux hebt. Voeg 300 ml bouillon toe per lepel toe toe je de gewenste dikte hebt. Voeg de de gebakken uienringen toe aan je jus.

Serveer de stamppot met jus en merguez.

Rucola stamppot met kipmerguez

Klik hier voor meer recepten met merguez

Klik hier voor meer stamppot recepten