Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter zelf maken. Dat is zo makkelijk en heel lekker. Je hebt namelijk maar 4 ingrediënten nodig. Plantaardige boter, knoflook, bieslook en peterselie. Door de verse kruiden ziet de boter en ook mooi uit. Kruidenboter is wel het bekendste smeerseltje op het terras of bij de borrel. Soms heel romig, soms wat harder, met verse kruiden of met gedroogde kruiden, je hebt hier zoveel verschillende vormen. Helaas is de boter niet zonder melk. Des te meer reden om dit zelf te maken. Ik maak dit gewoon met plantaardige broodbeleg boter. Onmisbaar bij de borrel, gourmet of barbecue. Hier het makkelijke recept.
Ingrediënten
250 gr plantaardige boter of halvarine
2 grote tenen knoflook
10 takjes bieslook
10 takjes krulpeterselie
Zout
Bereiding Vegan kruidenboter
Hak de bieslook en peterselie fijn. Pel de tenen knoflook.
Pak een ruime kom en schep hier de plantaardige boter in. Pers met een knoflookpers de knoflooktenen uit. Door de knoflookpers komt er ook vocht uit de knoflook die zorgt voor een smeuïge en smaakvolle kruidenboter.
Strooi de peterselie en bieslook erbij en roer door. Voeg naar smaak wat zout toe en meng alles goed.
Met de kruidenboter is afgedekt en in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
