Kip in harissa met pompoen uit de oven

Kip in harissa met pompoen uit de oven. Een heerlijke maaltijd met Marokkaanse harissakruiden. Toen ik deze mooie ovenschalen van Xenos zag, wist ik direct wat ik erin wilde maken. Eén ovenschaal vol met lekkers als drumstick ingesmeerd met harissa, pompoen, spruitjes, rode ui en wat schijfjes citroen. Harissa is een Marokkaanse rode saus, gemaakt van een kruidenmengsel als komijn, koriander en knoflook en wordt smeuïg door tomatenpuree. Je kunt harissa ook in de vorm van gedroogde kruiden vinden. Van dit mengsel maak je zelf harissa pasta. Deze rode, soms ook pittige saus, is heerlijk voor je vlees, gehakt of bij de couscous. Ik marineerde de drumstick met de zelfgemaakte harissa pasta. Lekker samen met de kleurrijke groentes, 50 minuten in de oven en smullen maar. Dit is nu een koolhydraatarm recept. Wil je er wat bij, dan smaakt Couscous of aardappels er goed bij. Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

4 drumsticks
300 gram pompoen
1 grote rode ui
2 handjes spruiten
2 el harissakruiden
4 el olijfolie
2 el tomatenpuree
1 citroen

Bereiding Kip in harissa met pompoen uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Was de spruitjes, maak ze schoon en halveer de spruitjes. Snijd de rode ui in 8 parten. Leg beide apart.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Stoom of kook de pompoenblokjes tot ze bijna gaar zijn.

Ondertussen was je de drumstick en leg je ze in een ruime bak. Heb je harissapasta, dan mag je deze stap overslaan. Pak een kleine steelpan en schenk hier 2 el olijfolie in. Zet op een zacht vuurtje. Schep 1 el  tomatenpuree en de harissa kruiden erbij. Roer ongeveer 2 minuten tot alles goed gemengd is. Zet het vuur uit en schep de harissa bij de drumsticks. Meng tot de drumstick rondom rood zijn.

Pak een ovenschaal en schep hier de overige tomatenpuree in. Schenk hier een klein beetje water bij tot je een dunne saus krijgt. Verdeel dit over de bodem. Verdeel de pompoen, spruitjes en rode ui in de ovenschaal. Leg de drumstick erop. Snijd de citroen in schijven en verdeel ertussen.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht 50 minuten.

Wil je er aardappeltjes uit de oven bij? Stoom of kook de aardappelen kort en plaats deze daarna tegelijk in de oven met het gerecht.

Kip in harissa met pompoen uit de oven

Klik hier voor meer recepten met pompoen

Klik hier voor meer Marokkaanse recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks