La Lanterna- Laan van Meerdervoort

Restaurant La Lanterna is inmiddels een begrip in Den Haag. Italiaans eten zonder teveel poespas voor het hele gezin. Naast de locaties in het centrum tegenover de Grote kerk, Scheveningen Keizerstraat en Javastraat is er sinds twee jaar ook een nieuwe locatie. Op de Laan van de Meerdervoort vind je het nieuwe restaurant. Opvallend door de mooie, chique inrichting op de hoek. Ik had erg veel zin om hier een avond Italiaans te dineren.

Bij binnenkomst werd ik verrast door de leuke inrichting met lederen stoelen en goed licht. Een gezellige bar in het midden van het restaurant, waar je aan kunt zitten. Achterin de zaak vind je een open keuken met een grote pizzasteenoven. La Lanterna restaurants staan bekend als familierestaurants en dat zie je ook terug op deze locatie. Wij kwamen hier op een vrijdagavond. Een avond waar bijna alle tafeltjes vol zijn. De gasten bestonden uit gezinnen, maar ook stelletjes, vriendengroepen en toeristen.

Het menu

Het menu is bij alle La Lanterna restaurants hetzelfde, op een paar kleine uitzonderingen na. De menukaart is groot en dit maakt het voor mij moeilijk een goede keuze te maken. Als voorgerecht lieten wij ons graag verrassen. Wij kregen een bord venusschelpen en mosselen gebakken in tomaat, uien, knoflook en pepers. Heerlijke gerechten, heel puur van smaak.

Hoofdgerechten

De hoofdgerechten bestonden uit Spaghetti Vongole, spaghetti met venusschelpen, en huisgemaakte pasta Panzotti. De panzotti was een gerecht van zwarte verse pasta gevuld met spinazie en geserveerd in een romige walnootsaus.

Pizza’s

Ook de pizza’s hier zijn heerlijk. Die worden in de grote pizzaoven gemaakt en zijn daarin in een paar minuten klaar. De pizza’s hebben een dunne Italiaanse bodem en heerlijke tomatensaus. Zo maak je mij helemaal blij!

Italiaanse Desserts

Voor Italiaanse desserts zit je hier aan het goede adres. Van tiramisu, sgroppino en ijs met truffel. Allemaal vers bereidt.

Sfeer

De sfeer is hier heel huiselijk en je voelt hier snel op je gemak. Het personeel maakt regelmatig een grapje tussendoor en Ello, de grappenmaker in de bediening, maakt regelmatig een dansje. Het bediening maakt persoonlijk een praatje met de gasten. Deze warmte en gezelligheid zorgt ervoor dat mensen graag terugkomen bij La Lanterna op de Laan van Meerdervoort.

Foto’s: Rajeev Koene