Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Quiche met witte asperges en gerookte zalm. Witte asperges zijn maar drie maanden per jaar te koop. Dit witte goud is daardoor echt een voorjaarsproduct. Lees hier meer over de teelt van asperges.  Elk jaar eet ik de asperges minimaal 1 keer eten en het liefst probeer ik er nog een nieuw receptje mee. Witte asperges en zalm zijn een gouden combi. Je kunt hier zoveel variaties op bedenken, zoals asperges en zalm uit de oven, een aspergesoep met zalm of in een salade. Dit jaar ging ik voor een variatie met quiche. Ik ben gek op quiches, zo makkelijk te maken en het valt altijd in de smaak. 

Ik gebruik een hartige taartbodem uit de supermarkt en maak een mengsel van witte asperges, gerookte zalm, eieren, sojaroom en dille, koemelkvrij. Hier het makkelijk recept. 

Voor 6-8 personen

Ingrediënten

1 kg verse witte asperges
200 gr gerookte zalm
100 ml sojaroom
6 eieren 
Hartige taartbodem (zonder melk)
Een paar takjes bieslook
Peper en zout

Bereiding Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Schil de asperges over de lengte van de kop naar beneden. Snijd daarna 3 cm van de onderkant af, dit is hard. Was de asperges en snijd ze in drie stukken. Daarna kook je de asperges 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet voor een lange tijd.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Ondertussen leg je een vel bakpapier in de bakvorm. Leg de taartbodem erin. Verdeel de asperges erover. 

Snijd de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille grof. 

Pak een kom en breek de eieren hierin. Voeg de sojaroom toe en peper en zout. Klop het eimengsel op. Voeg de dille en warmgerookte zalm toe. Giet het mengsel over de asperges in de taartbodem. Verdeel met de achterkant van een lepel. 

Vouw de rand van de taartbodem terug op de vulling. Leg de quiche 45 minuten in de oven.

Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Klik hier voor meer recepten met asperges