Pastasalade met garnalen en pesto

Pastasalade, gevuld met garnalen, pesto genovese en heel veel groente. Een lekkere en voedzame maaltijd en easy te maken. Pastasaladas zijn perfecte maaltijden voor een zomerse dag, snelle lunch of avondeten, voor bij de picknick of barbecue en nog veel meer. Deze veelzijdige salade biedt talloze variatiemogelijkheden, zodat je kunt spelen met smaken, ingrediënten en sauzen. Vegan pastasalades met alleen groente, met vis zoals Pastasalade met tonijn, Pastasalade met gerookte zalm en ei of Pastasalade met gerookte forel. Liever met vlees kan ook zoals deze pastasalade met gerookte kip.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten droge pasta, ik vind het lekkerste met penne, fusilli of farfalle. Het mooie van pastasalade is dat je het van tevoren kunt bereiden en in de koelkast kunt bewaren om de smaken te laten mengen en de salade lekker koel te houden. Ideaal voor een drukke dag of om mee te nemen, want je eet het toch koud.

Deze pastasalade vulde ik met garnalen, die ik bakte in Pesto genovese, de groene pesto. Deze pesto is ook in vegan variant, zonder melk en noten verkrijgbaar. Deze Vegan Pesto Genovese is hierdoor koemelkvrij en lactosevrij. Verder vulde ik de pasta met geroosterde groente uit de oven en gekookte fusilli. Binnen een half uur heb je een grote schaal pastasalade op tafel staan. Klik hier voor het makkelijke recept.

Pastasalade met garnalen en pesto

Pastasalade met garnalen en pesto

Deze pastasalade vulde ik met garnalen, die ik bakte in Pesto genovese, de groene pesto. Verder vulde ik de pasta met geroosterde groente uit de oven en gekookte fusilli. Binnen een half uur heb je een grote schaal pastasalade op tafel staan. Klik hier voor het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Fusion, Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 bakplaat
  • 1 vergiet
  • 1 snijplank
  • 1 koekenpan of hapjespan

Ingrediënten
  

  • 450 gr rauwe roze garnalen
  • 400 gr fusilli of een andere pasta
  • 1 st courgette
  • 1 st rode ui
  • 2 st paprika's
  • 4 el pesto genovese vegan (zonder kaas en noten)
  • 10 takjes verse basilicum
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Ontdooi de garnalen van te voren in een ruime bak koud water.
  • Kook de pasta in ruim water al dente, dat is ongeveer 8 minuten. Giet de pasta af in een vergiet en spoel een aantal keer om met koud water.
  • Ondertussen verwarm de oven voor op 200 graden en haal een bakplaat eruit. Leg hier een vel bakpapier op.
  • Pel de rode ui en snijd in parten. Was de courgettes en paprika's en snijd in blokjes. Verdeel de groente over de bakplaat en bestrooi met olijfolie en Italiaanse kruiden. Meng goed door elkaar. Plaats de bakplaat voor 20 minuten in de het midden van de oven.
  • Giet het water van de garnalen af en en dep de garnalen droog met keukenpapier. Marineer de garnalen met de pesto genovese.
  • Pak een koekenpan of kleine hapjespan en bak de garnalen gaar tot ze roze worden in ongeveer 5-7 minuten.
  • Meng in een ruime schaal de pasta, groente en garnalen. Schenk alle pesto uit de pan bij de salade.
  • Scheur de blaadjes basilicum van de steeltjes en roer door de salade.
  • Je kunt de salade gelijk lauw eten of afgedekt in de koelkast stoppen. De pastasalade blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast.
Trefwoord #garnalen, courgette, paprika, pastasalade, pesto, rodeui
Pastasalade met garnalen en pesto

Klik hier voor meer recepten met garnalen