Pastasalade met groene (vegan)pesto en tonijn

Pastasalade met groene (vegan)pesto en tonijn. Ik ben gek op pastasalade en hier kun je eindeloos variëren. Dit recept ontstond door de left-overs uit mijn koelkast te gebruiken. Een open pot pesto genovese bio, een paprika en komkommer. De salade is aangevuld met basisdingen die ik meestal wel in huis heb, zoals rode ui, tonijn uit blik en natuurlijk pasta. Deze pastasalade met groene (vegan)pesto en tonijn is lekker makkelijk te maken en staat in een kwartier op tafel. Je kan de salade prima een dag van te voren maken, zodat het lekker koud is. Makkelijk als lunch, bijgerecht of als hoofdgerecht. Hier het recept. 

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

175 gram penneAfbeeldingsresultaat voor pesto ah
½ komkommer
1 blik tonijn op water
¾ pot (vegan) pesto genovese BIO     
1 rode ui
1 rode paprika

Bereiding pastasalade met groene (vegan)pesto en tonijn


Kook de pasta in een pastapan met kokend water tot de pasta beetgaar is. Spoel pasta af in een vergiet met koud water en laat deze goed afkoelen in een grote schaal.

Start ondertussen met het snijden van de rode ui. Dit mag heel fijn gesneden worden. Snijd vervolgens de komkommer en paprika is kleine blokjes. Meng dit allemaal bij de afgekoelde pasta.

Open de blik tonijn en laat het water weglekken. Maak met een vork de tonijn los. De tonijnstukken mogen ook bij de pasta gevoegd worden.

Als laatst schep je pesto over de salade en roer dit goed door elkaar. Laat de salade in de koelkast goed koud worden.

 

Lees meer over de Costa Ligura Vegan pesto’s