Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

Pizza’s eten bij de Pizzabakkers in Den Haag. Dan heb je hoge verwachtingen van de pizza’s als een restaurant de Pizzabakkers heet. De Pizzabakkers kende ik van naam  uit Rotterdam en Leiden. De Pizzabakkers heeft nu ook een mooi plekje bemachtigd op de Dagelijkse Groenmarkt in het centrum van Den Haag. Het restaurant ging deze maand open en ik mocht al voor de officiële opening de pizza’s komen proeven. Ik nam mijn neefje mee, want hij is dol op pizza’s en een echte kenner. Wat wij van de Pizzabakkers vonden, vertel ik je in dit artikel. 

Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

Over de Pizzabakkers

De Pizzabakkers is een keten wat begon als een Pizza & Prosecco Bar in Amsterdam. Het idee ontstond toen een groep vriendin op zoek gingen naar de perfecte pizza. Tevergeefs! Ze gingen in de leer en maken nu zelf echte Romeinse pizza’s met authentieke, verse ingrediënten en deeg dat minstens 48 uur rijst. Op het menu staan 12 pizza’s met iedere maand een wisselende pizza van de maand. In 2009 openden de groep het eerste restaurant. Inmiddels heeft de Pizzabakkers 28 vestigingen door het hele land, in samenwerking met horecaondernemers op basis van franchise. 

Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

De pizzabakkers in Den Haag

De Pizzabakkers in Den Haag zit in een mooi pand op de Dagelijkse Groenmarkt tegenover de Sint Jacobskerk. De eigenaar Scott werkt al ruim 10 jaar in de horeca en runde een Italiaans restaurant in Australië. Ondernemen werd de volgende stap en zo ontstond de Pizzabakkers in Den Haag. Na maanden van verbouwen en opknappen staat er nu een sfeervol restaurant met grote open keuken en dakterras in Den Haag centrum. Scott vertelt vol passie hoe hij dit restaurant heeft opgeknapt en hoe het personeel werkt opgeleid.

Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

Prosecco en andere Italiaanse drankjes

Zoals ik eerder schreef is de Pizzabakkers niet alleen een pizzeria en kun je hier ook terecht voor prosecco, limonades, cocktails en andere Italiaanse drankjes. Een beetje afgeleid van de Spaanse cavabars. In Italië is prosecco een eenvoudig drankje dat je eigenlijk altijd kan drinken. Ik bestelde een cocktail van Limoncello en prosecco, maar ook voor Aperol Spritz, Scroppino, Limoncello, Grappa of een gewoon glaasje prosecco ben je hier aan het juiste adres. 

Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

Anti pasti

We begonnen het diner met antipasti. We kozen voor de Olive al forno, Focaccia en vegetarische Bruschetta. Je kunt ook kiezen uit Burrata al tartufo en andere antipasti gerechten. De Focaccia was lekker zacht en gekruid met rozemarijn. De olijven kwamen uit de oven en waren heel smaakvol. Een tafel vol met lekkers! 

De pizza’s van de Pizzabakkers in Den Haag

Nu de pizza’s waar ik super nieuwsgierig naar was. Bij de pizzabakkers heb je niet de bekende pizza’s zoals Marinara, Hawai, Tonno of Quattro formaggi, maar echte Italiaanse pizza’s met diverse vleeswaren of met verse groente. Mijn neefje koos voor zijn lievelingspizza, de Margherita! Ik proefde de Caponata, een pizza met aubergine, ui, ansjovis, kappertjes en olijven op een tomatensaus, zonder mozzarella voor mij. De pizza’s hebben een dunne zachte bodem, zoals een Italiaans pizza hoort te zijn. Wij hebben gesmuld! 

Desserts

Bij de Pizzabakkers sluit je af met Italiaanse desserts. Denk aan Tiramisu, Panna Cotta, huisgemaakte dolci of Sgroppino. Wij zaten helaas al zo vol van al het lekkers dat we geen plek meer hadden voor de desserts.

Dieetwensen

Heb je dieetwensen? Scott en zijn team weten gelukkig van alle gerechten de ingrediënten en passen zonder moeite het gerecht aan naar wens. Heel fijn!

Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

Wij hadden een gezellig avond bij de Pizzabakkers en ging met volle buik weer naar huis. Ik kom graag een keer terug.  Lekker uitgebreid eten of een snel pizzaatje, alles kan bij de Pizzabakkers.

Pizza’s bij de Pizzabakkers in Den Haag

Klik hier voor meer reviews van restaurants in Den Haag