Mosselen in Thaise curry

Mosselen in Thaise curry! Hiervoor kan je mij echt wakker maken. Zeeuwse mosselen zijn volop te koop vanaf mei en ongeveer 9 maanden verkrijgbaar. Het schijnt een fabeltje te zijn dat de mosselen alleen te koop zijn in de maanden met een ‘r’ in de maand. De koelmogelijkheden, vooral bij het vervoer, waren in die tijd nog niet zo optimaal als tegenwoordig. Om die reden werden mosselen alleen verkocht in de koudere perioden van het jaar. En gelukkig maar, want ik vind het super lekker. Wist je dat mosselen ook nog eens heel gezond zijn? Mosselen zitten vol met eiwitten en bevatten weinig vet. Daarnaast zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitamines.

Bron: www.mosselen.nl

Vorig jaar at in Gent voor het eerst een mosselpan met Thaise curry. Zo lekker, dit moest ik natuurlijk thuis ook maken. Nu, bijna een jaar later, eindelijk eens gedaan. Met het lekkere recept van As Cooked By Ginger, die ik zag bij Larossa in the Kitchen, ging ik aan de slag. Een echte aanrader, wat hebben wij gesmuld. Lekker met brood of rijst. Hier het recept. 

Ingrediënten

2 kg mosselen
1 ui
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
2 el rode curry pasta
1 tl kurkuma
250 ml kokosmelk
250 ml visfond
1 limoen
Verse peterselie of koriander
2 el zonnebloemolie
Zwarte peper
Zout

Bereiding Mosselen in Thaise curry

Leg de mosselen in een groot bak koud water of in een schone gootsteen. Spoel de mosselen goed. Laat de in de grote bak drijven. De mosselen die open blijven staan, gooi je weg.

Versnipper de ui en pers de knoflook. Pak een grote pan en schenk hier de olie in. Voeg de uien en knoflook toe. Rasp de gember erbij. Na een paar minuten voeg je de rode curry pasta toe. Meng dit goed door elkaar. Schenk daarna de kokosmelk en visfond erbij. Kruid de curry met peper, zout en de kurkuma. Zet op middelhoog vuur en laat het ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Zet het vuur daarna wat hoger. Voeg alle mosselen toe, schud goed en zet dan deksel op de pan. Laat het ongeveer 10  minuten koken. Meng het goed door de saus.

Halveer de limoen en hak de koriander fijn. Strooi dit erover.

Mosselen in Thaise curry

Klik hier voor meer recepten met mosselen