Salade bowl met kippenvleugels, spinazie en geitenkaas

Snelle linzensalade bowl, kippenvleugels, spinazie en geitenkaas. In de zomer eet ik graag salades. Het is dan veels te warm om te koken en een salade niet zo machtig. Maar ik wil wel regelmatig variëren. Door de linzen vult de salade goed. Linzen zijn peulvruchten uit een linzenplant. Linzen bevatten veel plantaardige eiwitten en doordat het koolhydraatarm is, verlagen ze je bloedsuikerspiegel. Daarnaast zijn linzen rijk aan vezels, aminozuren en antioxidanten. Dit is een snel en simpel receptje en ook nog eens heel lekker. Ik gebruikte gekruide vleugels die ik in de airfryer bakte. Als groente verse spinazie en geroosterde courgette en we maken het af met lekkere geitenkaas.
Voor 4 personen
Ingrediënten
100 gram verse spinazie
24 Gekruide kippenvleugels (kant-en-klaar van Amilahfood of zelf marineren klik hier)
1 courgette
Geitenkaasballetjes
Linzen uit blik (400 gram)
Een paar takjes peterselie of koriander
Bereiding
Bak de vleugels in de oven of in de airfryer op 180 graden 20 minuten.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Als de vleugels klaar zijn, rooster je deze 10 minuten in de oven of airfryer.
Laat de linzen uit blik goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Bouw de salade met eerst de linzen, vervolgens de verse spinazie en courgette. Vervolgens leg je de kippenvleugels erop en strooi je de geitenkaas erover.
Strooi er wat fijngehakte koriander of peterselie op.
