Salade met kip, aardbeien, appel en geitenkaas

Salade met kip, aardbeien, appel en geitenkaas. Een zomerse en kleurrijke salade met een combinatie van zoet en hartig. Salades in de zomer, lekker bij de barbecue, een picknick of gewoon als lunch. Linzensalade, Salade met garnalen en mango, Salade met groene asperges, avocado en geitenkaas of Salade met kip ketjap gehaktballetjes, je kunt genoeg variëren. Een lichte, maar toch goed vullende maaltijd. Deze salade is koolhydraatarm. Ik gebruikte voor de salade spinazie en vulde het met gerookte kipfiletplakjes, zoete aardbeien, een appel en geitenkaas toe. Maak af met een beetje balsamicoazijn en smullen maar. Hier het makkelijke recept. 

Wil je de salade liever vegetarisch? Laat je de kipfilet weg en voeg wat meer geitenkaas toe. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

10 grote aardbeien
1 rode appel 
4 handjes spinazie
6 plakjes broodbeleg gerookte kipfilet
50 gr geitenkaas
2 el balsamico azijn
1 el olijfolie

Bereiding Salade met kip, aardbeien, appel en geitenkaas

Was de aardbeien en halveer ze over de lengte. Leg apart. Was de appen en snijd in parten. Verwijder het klokhuis. 

Pak twee saladeborden en leg op de bodem per bord 2 handjes spinazie. Vervolgens verdeel je de aardbeien over de borden. Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel over de borden. 

Daarna rol je de gerookte kipfilet op en snijd door drieën. Verdeel als roosjes over de borden. Als laatst verkruimel je de geitenkaas erover. 

Meng de balsamico azijn en olijfolie en schenk over de salades.

Salade met kip, aardbeien, appel en geitenkaas

Klik hier voor meer salade recepten