Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag

Franse cuisine met een twist, dit kan bij bij Bar Bistro Speakers op de mooie Maliestraat in Den Haag. De Maliestraat, een zijstraat van de Denneweg, is een klein straatje waar je zo doorheen loopt. Kijk volgende keer even goed om je heen, want ook hier in Den Haag zit een pareltje verstopt, namelijk Bar Bistro Speakers. Ik was uitgenodigd door eigenaar Steve en zijn partner Shirley om kennis te maken met het restaurant en de Franse cuisine met een twist van de chef. Wat ik van deze avond Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag vond, vertel ik je in dit artikel.

Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag

Over Bar Bistro Speakers

Eigenaar Steve startte Bar Bistro Speakers een aantal jaar geleden. Een restaurant met goede Franse keuken met een (moderne) twist met daarbij passende mooie wijnen. Bar Bistro Speakers dankt haar naam aan de Speakers’ Corner in het Londense Hyde Park. Een openbare plaats waar van oudsher een ieder zijn mening mag verkondigen met betrekking tot cultuur, religie en politiek. Een uniek begrip in deze tijd. Wil je alleen borrelen, op dit mooie terras kun je altijd terecht voor een koud biertje, wijntje of frisje gecombineerd met een borrelhapje. Het doel van Bar Bistro Speakers is het geven van goed eten voor een mooie prijs. En fijne ervaring en dat de gasten zich thuis voelen staat hier voorop. 

Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag

De wijnkaart van Bar Bistro Speakers

De wijnkaart van dit restaurant is ook indrukwekkend, dus voor een goed wijntje ben je hier aan het juiste adres. Ik startte met een Sauvignon Blanc en koos bij de Zeebaarsfilet met risotto een mooie Viognier die erbij paste. Shirley liet mij ook nog een fles zien waarvan ze zelf gek was, prachtig etiket hè ? 

Frans dineren met een twist

Als je het menu van Bar Bistro Speakers ziet, weet je niet direct wat je moet kiezen. Wat een mooie keuze uit diverse mooie vis-en vleesgerechten, en er is ook een vegetarische optie. We kregen beide een mooie amuse om mee te starten. Een toastje met buikspek en voor mij een huisgemaakte tempura gamba met tomatensalsa. Mooi en lekker waren beide.

Als voorgerecht heb je de keuze uit carpaccio of gebakken chorizo, maar ook uit typische Franse klassiekers zoals vispaté van zalm en makreel, salade van gerookte eendenborst en ook escargots, ja Franse slakken. Ik vond de makreel & zalmpaté erg smaakvol en fijn dat het niet zo een zwaar voorgerecht was. De Chorizo ‘SIDRA ‘ zag er ook spectaculair uit, een feestje om naar te kijken en van te eten.

Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag

De hoofdgerechten zijn opgedeeld in a la carte of de specials. Deze specials staan op het bord bij de ingang. Lamscurry, de Speakers wereldburger, roodbaarsfilet, bavette van de grill of gebakken zeebaarsfilet met hummus, tagliatelle met gamba’s en zalm of confit canard,  allemaal mooie en luxe gerechten die je niet alledaags eet. De zeebaarsfilet die ik koos lag op een bedje van een romige risotto, speciaal voor mij met geitenkaas. Mijn vriendin ging voor het populairste gerecht, de Speakers wereldburger. Een flinke burger van gehakt met buikspek, kaas, rosti en gekarameliseerde uien, geserveerd met huisgemaakte frietjes. Wat een prachtige gerechten. De borden zijn zeker niet zuinig, we hadden moeite het op te krijgen. Omdat het zo lekker is, ga je wel even door. 

Bar Bistri Speakers en dieetwensen

Bij de reservering gaf ik mijn dieetwensen door, waaronder geen koemelk en noten i.v.m. allergie. De chef van Bar Bistro Speakers is een echte pro, want hij heeft met alles goed rekening gehouden met mijn dieetwensen. Zo was de risotto zonder koemelk, maar met geitenkaas en maakte hij een speciaal dessert van chocolade sorbet voor mij. Wat super fijn dit! Mocht je dieetwensen hebben, geef dit minimaal een dag van te voren aan, want zo kan de chef hier op voorbereiden. 

Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag


Ik had met mijn vriendin echt een heerlijke avond. De Maliestraat is zo sfeervol en gezellig en om dan zo lekker en goed te dineren op een terrasje bij Bar Bistro Speakers is dan echt een uitje. Het diner was op en top verzorgd, wat ik ze bij elke tafel zag doen. Een persoonlijke touch en een gesprekje hier en daar is hier niet meer dan normaal. Is het slecht weer, niet getreurd, het is restaurant is binnen ook prachtig.

Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers in Den Haag

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag