Costa Ligura – Vegan pesto’s


Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de Italiaanse keuken en kook ik dit ook regelmatig. En wat is een typisch authentiek gerecht uit Genua, Italië, jawel de pesto. Helaas zijn de meeste pesto’s gemaakt met cashewnoten met Parmezaanse kaas. Helaas ben ik voor beide allergisch.

Je kunt natuurlijk zelf pesto maken met pijnboompitten, knoflook, olijfolie en basilicumblaadjes. Maar soms is een potje kopen ook wel erg gemakkelijk. Extra blij was ik toen ik de pesto’s van Costa Ligure in de supermarkten vond. De Pesto Genovese- BIO en Pesto Arrabiata zijn vegan. Dus ook vrij van melk, en zelfs noten.


Let op, de Pesto Genovese is in twee varianten te kopen. Alleen de BIO is Vegan en dus koemelkvrij.

Costa Ligure is een Italiaans merk van Italiaanse dips en smeersel, zoals pesto’s, tapenades en sausjes. Enrico importeert een aantal producten van dit merk en levert dit aan de Nederlandse supermarkten. Zo is de Pesto Genovese BIO te vinden bij o.a. Albert Heijn en Bidfood. De Pesto Arrabiata is te koop Picnic, Hoogvliet en de Plus.

Deze pesto’s zijn echt heerlijk en lekker kruidig van smaak. Voor nog geen € 3,-  heb je zo een potje en kun je lekkere veganistische of koemelkvrije gerechten op tafel zetten.
Pesto is lekker in de pasta, maar ook kip of vis kun je ermee marineren. Je kunt het ook gebruiken als topping op de pizza. Op zoek naar recepten met pesto? Klik op deze link.