Turkse tomatenbulgur met lamsmerguez en gegrilde aubergine

Snelle Turkse tomatenbulgur met lamsmerguez en gegrilde aubergines. Hier maak je mij heel blij mee. Ik ben gek op de Turkse keuken en kook het veels te weinig. Dit kan natuurlijk heel uitgebreid, maar dit recept is een snelle variant op een heerlijke maaltijd. Ik kook de bulgur met tomatenpuree, de lamsmerguez gaan in de airfryer en ondertussen grill ik de aubergines. Zo gedaan en heerlijk smullen. Bulgur is een Midden- Oosters graanproduct, een soort rijst. Het is gemaakt van verschillende soorten tarwe, meestal durum (harde tarwe). Het wordt veel gegeten in de Turkse, Arabische en Indiase en Mediterrane keuken. Bulgur is rijk aan vitamine B en heeft een hoog proteïnegehalte. Ik vind het heerlijk. Je zit er goed vol van en het vult voor mij beter als witte rijst of pasta. Lekker bij dit gerecht zijn geroosterde Turkse pepers. Probeer dit lekkere en makkelijk recept uit.  

Ben je vegetarische? Dan is het ook heel lekker zonder de worstjes of met vegetarische balletjes.

Ingrediënten

300 gram bulgur
1 el tomatenpuree
1 groente bouillonblok
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
6 lamsmerguez 
2 aubergines
Optioneel: Een bosje koriander of peterselie

Bereiding

Hak de uien en knoflook fijn. Pak een hapjespan met deksel en schenk de olijfolie hierin. Fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de bulgur toe en 600ml water. Vervolgens verkruimel je bouillonblok erboven en voeg de tomatenpuree toe. Roer dit goed door. Laat dit op een zacht vuurtje koken. Roer regelmatig, zodat het niet aan de pan plakt. Als alle vocht van de bulgur is opgenomen, proef je de bulgur. Als het nog hard is, laat nog even sudderen met extra water. Pas als de bulgur zacht is, is het gerecht klaar.

Ondertussen snijd de aubergines in niet te dunne plakken. Vet de grillplan of contactgrill in met een beetje olijfolie en een kwastje. Grill de aubergines. 

Leg de lamsmerguez 15 minuten in de airfryer op 180 graden. Je kan deze ook in de koekenpan met een kleine beetje olijfolie bakken. 
Serveer de bulgur met de gegrilde aubergines en merguez. Hak koriander of peterselie fijn en strooi over het gerecht.

Lekker erbij zijn deze geroosterde Turkse pepers.

Kijk ook naar het recept van Turkse Linzensoep