Thaise Pad Thai met kip

Thaise Pad Thai met kip, hét populairste noedel gerecht uit de Thaise keuken. Pad Thai is bekend uit de streetfoodscène in Thailand. Het is een eenpansgerecht van gewokte rijstnoodles met vissaus, tamarindepasta, taugé, pinda’s en verse koriander. Lekker met garnalen, tofu of kip. Pad Thai is één van mijn favoriete gerechten, want ik ben dol op de Thaise keuken.
Toen ik het boek The Thai Curry Guy van Dan Toombs kreeg was ik helemaal blij. Een boek vol met Thaise curry’s, noodles, salades of vlees- en visrecepten. Wat een fijn boek is dit. Lees hier de boekreview van dit boek. Ik maakte als eerst de Pad Thai met kip uit dit boek, want dit wilde ik al zo lang proberen. Ik bestel Pad Thai regelmatig bij verschillende Thaise restaurants en iedereen maakt het anders. Het gerecht is heel makkelijk te maken en snel klaar. Pad Thai is lekker met garnalen, tofu, kip of door elkaar. Hier het recept van Dan Toombs met mijn twist hoe ik de Pad Thai met kip het lekkerst vind.
Voor 3-4 personen
Ingrediënten
200 gr gedroogde rijstnoedels
1 tl gedroogde garnalen
300 gr kippendijfilet
2 eieren
6 tenen knoflook
5 lente-ui
150 gr taugé
50 gr ongezouten pinda’s
1 limoenen
2 el zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
Een bosje koriander
Voor de vissaus
5 el Thaise vissaus
2 el suiker
70 ml tamarindepasta
Sap van 1 limoen
1 el schriracha
Bereiding Thaise Pad Thai met kip
Week de noedels een half uur in lauw warm water. Week de gedroogde garnalen in een bakje met water voor ongeveer een half uurtje. Laat de garnalen daarna uitlekken in een zeef.
Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes. Pel de tenen knoflook en pers met een knoflookpers.
Verhit in een wok de zonnebloemolie en voeg de gedroogde garnalen toe. Bak de geperste knoflook mee. Voeg de kip toe en bak tot het bruin wordt. Daarna schuif je alles in de wok aan de kant en breek de eieren in de wok. Vervolgens laat je het 1 minuut garen en roer en dan doorheen zoals roerei. Meng met de overige ingrediënten in de wok.
Snijd de lente ui in dunne ringen en maal de pinda’s grof in een vijzel of met een mes. Hak de koriander fijn.
Voeg de saus en uitgelekte rijstnoedels toe en blijf omscheppen. Snijd de lente-ui in dunne ringen en roer erdoor. Vervolgens voeg je de taugé erdoor. Schep de Pad Thai op borden en bestrooi met de gemalen pinda’s, chilivlokken en verse koriander. Serveer met partjes limoen.
