Indiase Chana masala

Indiase Chana masala, een basis curry uit de Indiase keuken, gemaakt van kikkererwten. Channa, wat kikkererwten betekent in een lekkere kruidige saus. Het lijkt een beetje op de Surinaamse ghoegrie, maar is toch anders doordat in de Chana masala meer kruiden gaat. Chana masala is heel makkelijk te maken, helemaal vegan en vult goed. Chana masala kun je al hoofdgerecht met naan en/of rijst eten, maar ook heerlijk als bijgerecht bij diverse vlees- of visgerechten zoals Chicken Korma, Tikka masala, Chicken Madras of Vegan Jalfrezi met aubergine. De Indiase keuken is zo smaakvol door het gebruik van veel kruiden. Ook in de Chana masala gebruik je garam masala, komijn, kurkuma, chili powder, chili en gember. Hier het makkelijke en verrukkelijke recept van de Indiase Chana masala.
Ik maakte dit recept in de Just Vegan wok van de Orangeshop.eu. De eco wokpan heeft een plantaardige keramische antiaanbaklaag en is duurzaam. De coating is gemaakt van een mengsel van avocado-olie en water. De coating vrij van Teflon en andere chemische stoffen. Zowel de pan zelf als de greep is gemaakt van gerecycled materiaal en is geschikt voor alle warmtebronnen zoals: gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie- kookplaten. Bekijk ook de andere Just Vegan pannen.

Voor 4 personen
Ingrediënten
800 gr kikkererwten uit blik of pot
2 uien
3 tenen knoflook
3 tomaten
70 gr tomatenpuree
5 cm verse gember
1 limoen
2 el zonnebloemolie
1 groene chilipeper
Bosje verse koriander
Zout
1 tl van de volgende gedroogde kruiden:
Gemalen korianderzaad
Komijn
Chili powder
Kurkuma
Garam masala
Bereiding
Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel om met water. Laat goed uitlekken en leg apart.
Hak de ui en knoflook fijn. Pak de wok en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en knoflook hierin. Rasp de gember erboven. Snijd de peper fijn, verwijder de zaadlijst en roer mee. Voeg een beetje zout toe.
Voeg daarna alle gedroogde kruiden toe en voeg 25 ml water toe. Ondertussen snijd je de tomaten in blokjes en roer je mee. Daarna voeg je de tomatenpuree en weer een beetje water toe, tot je een mooie curry krijgt. Voeg naar smaak zout toe.
Hak de koriander fijn. Knijp één limoen uit boven de Chana masala. Strooi koriander erover. Serveer de Indiase Chana masala met naan en/ of rijst.
