Goegerie (channa), Hindoestaanse kikkererwtensnack

Goegerie (channa) dé bekende Hindoestaanse kikkererwtensnack. Goegerie, Ghoegrie of Ghoegerie, ik weet niet hoe je dit nu juist schrijft. Dit gerecht, ook wel channa genoemd, is een Hindoestaans hapje van gebakken kikkererwten in tomatenpuree. Je krijgt dit vaak op verjaardagen en bruiloften. Doordat je de kikkererwten bakt, worden ze wat zachter. Lekker als hapje, bijgerecht of door een salade. Hier het super simpele recept. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en 10 minuutjes tijd om dit op tafel te zetten.

Ingrediënten

1 groot blik of pot kikkererwten (400gr)
1 ui
2 tl tomatenpuree
1 el zonnebloemolie
Zout

Optioneel: ¼ madame jeannet in kleine stukjes of sambal

Bereiding Goegerie (channa), Hindoestaanse kikkererwtensnack

Start met het snijden van de uien in kwarten en snijd deze weer fijn. Pak een wok of hapjespan en verwarm de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg daarna de uien toe.  

Open ondertussen het blik kikkererwten en spoel deze in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten toe als de uien glazig zijn en bak dit samen met de uien.

Als je van pittig eten houdt kun je nu de sambal of Madam jeannet pepertje in kleine stukjes (zonder pitjes) toevoegen. Voeg 2 tl tomatenpuree toe en bak dit tot de kikkererwten zacht zijn. Strooi naar smaak zout op het gerecht.

Klik hier voor de variant Goegerie met spinazie.

Wil je meer Surinaamse recepten zien? Klik op deze link