Indiase Chicken Madras

Indiase Chicken Madras, maar dan zonder het pakje van Knorr. Kip Madras, ik kende het eerlijk gezegd voor Knorr ermee kwam niet. De laatste jaren kook ik meer Indiaas en maak mijn curry’s het liefst zelf, zoals de Chicken Korma, Tikka Masala of Chicken Biryani. Lekker met rijst of vers gebakken naanbrood. k ben echt dol op de Indiase keuken en alle specerijen die er gebruikt worden. Ook dit recept van Burgertrutjes is een aanrader, je maakt met dit recept de lekkerste Butter Chicken.

En nu dus ook de Chicken Madras. Dit gerecht is zo gemaakt en heel smaakvol. De Chicken Madras is een milde curry op basis van kruidige tomatensaus, maar je kunt het pittig maken als je daar van houdt. Een lekkere curry met grote stukken kipfilet in een tomatensaus. Hier het recept voor de Indiase Chicken Madras, zonder pakjes en zakjes.

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram kipfilet
3 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember 
Een rode chilipeper
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
400 gr tomatenblokjes uit blik
1 bouillonblokje
Een paar takjes verse koriander

Optioneel: 2 tl chilipoeder 

Bereiding Indiase Chicken Madras

Hak de ui en knoflook grof. Pak een mixer of chopper en meng de uien, knoflook, geschilde gember en een halve chilipeper fijn tot je een pasta krijgt. 

Pak een wok of hapjespan en schenk de zonnebloemolie erin.  Als de olie heet is bak je de kruidenpasta kort. Als het aanbakt, schenk je er een kopje water bij. Voeg de kurkuma, de gemalen korianderzaad en  chilipoeder toe. 

Snijd ondertussen de kipfilet in grove blokken. Bak mee met de kruidenpasta. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de kruiden. Bak tot de kip goudbruin is.

Voeg de tomatenblokjes toe met een bouillonblokje en een beetje zout. Laat 30 minuten op een zacht vuurtje stoven in een gesloten pan. 

Serveer met witte rijst en naan. Lekker met verse spinazie of gestoomde bloemkool.

Indiase Chicken Madras

Klik hier voor meer Indiase recepten