Chinese mihoen met kip

Chinese mihoen met kip. Dit gerecht ken je vast nog wel op de kaart van de meeste Chinese restaurants. Lekker dunne rijstnoedels met kip en groente, een heerlijke eenpansmaaltijd. Ik was er altijd gek op bij de Chinees. De Chinese keuken is divers en als kan totaal anders zijn dan we gewend zijn bij de “Hollandse” afhaalchinees. De smaken zijn juist heel puur met gebruik van sojasauzen. Ik maak graag zelf Foe Yong Hai, Tjap Tjoy of Chinese tomatensoep. Het is makkelijk te maken, vers en heel lekker. De mihoen met kip behoort ook tot één van mijn favoriete Chinese gerechten. Je eet het ook zo makkelijk weg en je kunt er een berg groente in verwerken. Tijd dit zelf te maken.

Mihoen is een populaire noedelsoort gemaakt van rijstmeel. De kip marineer je op smaak met gember, lichte sojasaus, donkere sojasaus en oestersaus. Lekker veel groente erin en roerbakken maar tot deze goudbruin en gaar is. Vervolgens worden verse groenten zoals reepjes paprika, paksoi, taugé en lente-uitjes toegevoegd. De groenten worden kort geroerbakt in een wok, waardoor ze hun frisheid en knapperigheid behouden.

De mihoen week je in lauw warm water, deze hoef je niet te koken. Dit roer je daarna lekker door de kip met groente. Je hebt in een korte tijd een grote pan vol. Hier het makkelijke en snelle recept

Chinese mihoen met kip

Chinese mihoen met kip. Dit gerecht ken je vast nog wel op de kaart van de meeste Chinese restaurants. Lekker dunne rijstnoedels met kip en groente, een heerlijke eenpansmaaltijd. Je hebt in een korte tijd een grote pan vol. Hier het makkelijke en snelle recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 2

Equipment

  • 2 snijplanken
  • 1 wok
  • 1 kookpan
  • 1 vergiet
  • 1 koekenpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr dunne rijstnoedels of rijstvermicelli
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 300 gr kippendijfilet
  • 2 st eieren
  • 1/2 st paksoi
  • 100 gr tauge
  • 1 rode paprika
  • 2 st bosui
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 5 el oestersaus
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes.
  • Snijd vervolgens de ui heel fijn en de tenen knoflook ook.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes, de paksoi in smalle reepjes en was samen met de tauge in een vergiet. Laat goed uitlekken.
  • Ondertussen laat de rijstnoedels in lauwwarm water 15 minuten weken.
  • Schenk in een wok de zonnebloemolie. Voeg de uien en knoflook toe. Rasp de gember erboven. Je kunt ook kiezen voor 1 tl gemperpoeder.
  • Schenk de sojasauzen en oestersaus erbij.
  • Bak vervolgens de kippendijblokjes mee tot ze rondom bruin zijn. Voeg de groente toe en bak samen mee.
  • Laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Voeg de mihoen toe en roer goed door. Zet het vuur uit.
  • Pak een koekenpan. Breek de eieren in een kommetje en kluts met een vork tot een glad mengsel.
  • Schenk de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de eieren als roerei. Roer deze op het eind door de mihoen.
Trefwoord bosui, eieren, kip, mihoen, paksoi, paprika, tauge
Chinese mihoen met kip

Klik hier voor meer Chinese recepten