Indiaas eten thuisbezorgd? – Chef India

Ik ben gek op Indiaas eten en wat is nu lekkerder dan dit thuis te krijgen. Afgelopen week bestelde wij Indiaas eten van Chef India. Chef India is gevestigd op de Prins Hendrikstraat te Den Haag. Vroeger hadden zij een restaurant met zitgedeelte, tegenwoordig kun je alleen nog afhalen of bezorgen. Na meerdere goede verhalen van vrienden en collega’s, was ik toch wel erg nieuwsgierig.

Helaas is Chef India sinds 15 april 2019 gesloten.
Op deze plek kun je nu Indiaas afhalen bij Mumbai Masala. Lees de review

Over Chef India

Chef India is één van de populairste Indiase afhaalrestaurants van Den Haag. Deze Brits- Indiase chefs zijn sinds 2011 actief in Den Haag. De kaart bestaat uit een mix van authentieke en moderne Indiase gerechten. Denk bij authentieke gerechten aan curry’s, biryani’s en samosa’s. De gerechten die ze in een modern jasje steken, zijn bijvoorbeeld wraps gevuld met met tandoori kip of met aubergine pakora’s. Maar waar ze vooral bekend om staan zijn de heerlijke en zachte naans. Ze hebben wel 9(!) soorten naans. Als dessert kan je zelfs Nutella-naan kiezen.

Allergieën en dieetwensen

Chef India serveert geen rund- en varkensvlees (ideaal voor mij) en heeft een breed aanbod aan vegetarische en zelfs veganistische gerechten. Bij mijn bestelling gaf mijn allergie voor koemelk en noten door en ook hier werd goed rekening mee gehouden. Ik kreeg teruggekoppeld welke gerechten melk bevatten en welke mogelijk waren zonder. Zo kreeg ik de vega biryani, zonder yoghurt. Heel fijn!

Indiase voorgerechten

Wij startten met Indiase voorgerechten als aubergine pakora’s, papadums met mango chutney en vegetarische samosa’s. Allemaal heerlijke vegetarische hapjes. De samosa’s waren gevuld met groente en aardappelen en lekker gekruid.

Curry’s en biryani’s

Chef India heeft diverse hoofdgerechten op de kaart staan. Ik vond het heel moeilijk om te kiezen, alles zag er lekker uit. Op de afbeelding zie je allemaal kleurrijke gerechten. Vegan korma, Lamb & Spinach, Vega biryani, Butter Chicken en mijn absolute favoriet Lamb Keema & Chicken. Dit gerecht is de specialiteit van Chef India. Het is een curry met lamsgehakt met stukjes kipfilet. Een heerlijke kruidige en licht pittige curry. De Butter Chicken verraste mij door de diepe rode kleur. Wij aten deze gerechten met de diverse naans, chapati’s en pilav rijst.

Conclusie

Chef India heeft een ruime kaart en ik wil eigenlijk ook wel de andere gerechten proberen. Ik ben fan en zal hier vaker bestellen. De Lamb Keema & Chicken zal bij mij altijd bij de bestelling zitten. Ik krijg al een glimlach als hieraan denk.

Helaas is Chef India sinds 15 april 2019 gesloten.
Op deze plek kun je nu Indiaas afhalen bij Mumbai Masala. Lees de review