Vis eten aan de Maas bij A La Plancha in Rotterdam

Visliefhebbers opgelet! Bij A La Plancha in Rotterdam kun je vis eten aan de Maas. Ja letterlijk áán de Maas. In het pop-up visrestaurant A La Plancha Noordereiland kun je in de zomer met lekker weer smullen van visgerechten van de plancha (een soort bakplaat uit). Ondertussen geniet je van het uitzicht over het water met links de Erasmusbrug en aan de rechterkant de Willemsbrug. Hoe sfeervol en Rotterdams wil je het hebben. Terwijl je door het Mediterraans eten en de sangria het gevoel krijgt in Spanje te zijn. The best of both worlds!

Vis eten bij A La Plancha in Rotterdam

Hier moest ik natuurlijk een keer eten. Ik werd uitgenodigd kennis te maken met de A La Plancha restaurants. Gelukkig was het die dag lekker weer, zodat we aan het terras plaats konden nemen. Ik genoot van heerlijke voorgerechten als mosselen en pelgarnalen en daarna van een uitgebreide visschotel met o.a. gamba’s, inktvis en een hele zeebaars. Is het slecht weer? Niet getreurd, sinds kort is er ook een vast (buurt) restaurant A La Plancha aan de Wal. In dit artikel vertel ik je alles over A La Plancha in.

Vis eten bij A La Plancha in Rotterdam

Over restaurant A La Plancha

De A La Plancha restaurants zijn niet van één eigenaar, maar van stakeholders. Tim Zwart, één van de stakeholders, vertelde mij alles over A La Plancha. Het pop-up restaurant met open keuken bestaat al ruim tien jaar en is een waar begrip in Rotterdam. A La Plancha begon ooit als tijdelijk evenement op het Noordereiland van meer op de kaart te zetten en dit werd een succes! Vroeger was het op tijd komen en strijden voor een plekje op het terras of wachten met een gezellige groep op de trappen. Nu kun je tegenwoordig wel reserveren voor een plekje buiten. 

Op het grote terras vind je ook een bar en de buitenkeuken. Heel sfeervol om de koks bezig te zien op de plancha. Een plancha is een metalen bakplaat waar de vis op hete temperatuur of gebakken wordt. A La Plancha is geïnspireerd op de Mediterraanse en Zuid- Amerikaanse restaurants waar ze dit al jaren doen. De medewerkers van A La Plancha komen grotendeels uit de wijk en beschikken niet altijd over grote horeca ervaring, maar krijgen hier een goede leerschool. Dit jaar opende restaurant A La Plancha aan de Wal, het vaste restaurant tegenover de Maas. Hier kun je naast visgerechten ook vlees- en vegetarische gerechten van de plancha bestellen.

Vis eten bij A La Plancha in Rotterdam

Bij restaurant A La PLancha serveren ze eenvoudige en duurzame gevangen vis, die op de plancha wordt gebakken. Ze koken met het seizoen mee en hierdoor vernieuwd de kaart regelmatig. 

Vol verwachtingen namen wij plaats op het terras over de Maas met een mooie Gin-Tonic in mijn hand. De voorgerechten, mosselen, pelgarnalen en pimientos de padron, werden geserveerd met huisgemaakte aioli. Hmmm, smullen. Het was echt net of in Spanje was, want daar at ik mij ook helemaal suf aan de pelgarnalen. Er stonden nog meer lekkere voorgerechten op de kaart, waaronder verse oesters of burrata. 

Als hoofdgerecht kun je voor verschillende dingen kiezen. Losse gerechten van een gebakken dorade, zeebaars of een ander visje, maar ook Fruit de Mer. Wij kozen voor het populairste gerecht, de visschotel voor 2.

De visschotel was een plaatje op zich! Een grote schotel to share gevuld met lekkere vis als gamba’s, inktvisringen, kabeljauwwangen, sardines en, naar keuze, een hele dorade of zeebaars. Op de schotel vind je verder nog wat aardappeltjes, maiskolf en Romaine sla van de plancha. Heel bijzonder en lekker. Deze visschotel was rijkelijk gevuld en heerlijk te eten. Glaasje Sangria erbij en genieten maar!

Heb je nog ruimte over dan kun je kiezen voor lekkere, maar helaas niet Mediterraanse, desserts. Cheesecake, appeltaart en ijs, noem maar op.

Klik hier voor meer restaurant reviews uit Rotterdam