Gewokte noodles met kippenvleugels

Gewokte noodles met kippenvleugels. Het ultieme gezonde comfortfood. Deze maaltijd staat in een kwartier op tafel, bomvol groente. Ik vulde de maaltijd met champignons, wortels en Chinese kool. De vleugels bak je in de airfryer of oven (dat duurt wel iets langer) en voila! Perfect voor na een drukke werkdag. Noodles vind ik altijd wel lekker om te eten. Je kan het heel makkelijk op smaak brengen met sojasaus en het is de volgende dag ook nog lekker. Hier het simpele recept. 

Liever vega? Probeer de noodles met vegetarische kipstukjes en groente.

Voor 2 personen

Ingrediënten

150 gram noodles
2 el zonnebloemolie
1 bakje champignons
½ Chinese kool
4 wortels
3 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 tl gemberpoeder
1 ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblok
6-8 gekruide kippenvleugels Amilah Food
(voor eigen marinade, klik hier voor het recept)

Optioneel: 1 el sambal

Bereiding Gewokte noodles met kippenvleugels

Kook de noodles in een ruime pan volgens de verpakking. Spoel ze daarna om in een vergiet en laat goed uitlekken.

Bak de vleugels 30 minuten in de oven of 20 minuten in de airfryer.

Snijd een ui in parten en snijd er dunne slierten van. Schenk de zonnebloemolie in een wok en bak de ui hierin. Pers de knoflook erboven uit en bak dit tot de uien glazig zijn. 

Stoom of kook de wortels kort en snijd de champignons en wortels in kleine plakjes. Bak dit mee het uienmengsel.

Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes en was dit goed. Voeg de noodles toe en schenk de sojasaus erbij. Voeg de gemberpoeder toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. 

Wok op een hoog vuurtje de Chinese kool er een paar minuten door. Voeg eventueel sambal toe.

Gewokte noodles met kippenvleugels