Pareltjes van Den Haag –  TheFork INSIDER lunch bij Restaurant BØG en Tommy’s & Zuuurveen

TheFork INSIDER-selectie is een selectie van restaurants speciaal samengesteld door TheFork en de consument. Den Haag kent wel 46(!) van deze INSIDER pareltjes. Twee daarvan zijn restaurant BØG en restaurant Tommy’s en Zuurveen. Tijdens de TheFork INSIDER lunch leerde ik alles over deze restaurants en waarom het TheFork INSIDERS zijn.

Over TheFork INSIDER

TheFork, het voormalige IENS, is onderdeel van TripAdvisor. Dit online platform helpt je bij het vinden van perfecte restaurant voor jou in elke gelegenheid. Op deze site kun je de recensies van voorgaande bezoekers lezen, krijg je een prijsindicatie en zie je de locatie. Reserveren  gaat gemakkelijk via de site of app. TheFork heeft wereldwijd een netwerk van ruim 65.000 restaurants. Je wordt een INSIDER door genoemd te worden in één van de belangrijkste culinaire gidsen of door het krijgen van een uitstekende beoordeling. De INSIDER-selectie laat je de toprestaurants bij jou in de buurt zien.

Restaurant BØG

Restaurant BØG bevindt zich aan het einde van Prinssestraat. Dit restaurant serveert een New Nordic Cuisine. De Scandinavische eigenaar vertelt ons hoe deze cultuur zich vertaalt in de keuken. Ik kreeg hier 2 prachtige amuses, waaronder een huisgemaakte zadencracker met zalm gerookt op jeneverbessen, echt smullen!

Daarna volgden twee voorgerechten. Als eerst coquilles met prei en kaviaar. Dit gerecht was lekker en de lichte zuring deed het mij denken aan ceviche. Het tweede gerecht bestond uit duif met gerookte biet en bessen. Dit was vooral indrukwekkend om te zien, zie foto. Op het pootje na vond ik het verrassend lekker en stevig vlees. De Scandinavische keuken bij Restaurant BØG heeft mijn interesse gewekt. Deze gerechten vielen bijzonder goed in de smaak. Ik kom hier graag een keer terug om de hele kaart te proeven. 

Tommy’s & Zuurveen

Restaurant Tommy’s & Zuurveen is ook een INSIDER van TheFork. Creatieve bereidingen en zalige gerechten vind je bij restaurant Tommy’s & Zuurveen. Aan de Haagse Veenkade, dichtbij de Paleistuinen staat dit restaurant gevestigd. Eerder dit jaar maakte ik kennis met de prachtige gerechten van Teun Zuurveen, lees hier de review. Tom Jansen brengt de gerechten aan je tafel en geeft uitgebreide uitleg. Dit vriendenduo startte dit restaurant 2 jaar geleden en is nu elk weekend druk bezocht. Tijdens TheFork INSIDER lunch kregen wij twee hoofdgerechten. Tom bracht een vegetarisch gerecht met tomaten, prei en baharat in een stevige bouillon. Vervolgens kreeg ik een zachte kabeljauwfilet met aardpeer en aardappelen.

Als dessert kreeg ik dit mooie, kleurrijke bord met sorbet, merengue en gepofte rijst. Wat een feest weer om hier te zijn.

De pareltjes

Zoals je lees waren beide restaurant echté pareltjes om bij te eten. Hier vindt je alle INSIDERS bij jou in de stad. De keukens zijn, ondanks dat ze zo verschillend zijn, beide creatief en op hoog culinair niveau. De gerecht worden met zorg bereid en de borden zijn prachtig opgemaakt.

Dieetwensen

Beide restaurants gingen uitstekend om met mijn  dieetwensen. Er werd tot in het detail rekening met je gehouden. In plaats van iets weglaten, kreeg ik altijd een vervanger. Soms was de vervanger nog luxer als het origineel, denk hierbij aan de coquilles, kabeljauw en huisgerookte zalm. 

Tip: Geef je dieetwensen door bij de reservering. Dit helpt de koks enorm bij de voorbereidingen.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag