Yasai Itame met kip

Yasai Itame met kip, geïnspireerd op het recept van Wagamama uit het kookboek Wagamama Your Way. Ik ben gek op het eten van Wagamama en ben regelmatig te vinden in één van de Wagamama restaurants. Wagamama, de internationale keten, die bekend staat om de ramen bowls en heerlijke andere Aziatisch streetfood. Wie houdt er nu niet van Aziatische eten? Udon noedels, de bekende Ramen bowls, Gyozas, Kip Teriyaki en nog veel meer meer. Het leuke is dat veel van de Wagamama recepten nu in dit kookboek staan.

Yasai Itame komt uit de Japanse keuken en betekent gewokte groente. Ik zeg je eerlijk dat ik hier niet eerder van had gehoord. En dat is nu het leuke van koken uit kookboeken, je raakt geïnspireerd en leert veel. Het recept van Yasai Itame van Wagamama bestaat uit gewokte groente en tofu, maar in een noedelsoep met kokos. Heerlijk klinkt dit toch? Ik ging aan de slag en verving de tofu voor kip, omdat ik dat nu eenmaal lekkerder vind. De soep is gevuld met shiitake, paksoi, rode ui, paprika, taugé en glasnoedels. De romige soep krijg je door bouillon en kokosmelk en de kruidige smaak door de gember
en verse koriander en munt. Hier het makkelijk recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gr kippendijfilet
3 cm gember
1 el sojasaus
Een citroengras
4 tenen knoflook
Sap van 2 limoenen
600 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
200 gr rijstnoedels
1 stuk paksoi
1 paprika
1 rode ui
2 bosuien
100 g tauge
50 gr shiitakes
2 el zonnebloemolie
1 chilipeper
Een paar munt en verse koriander

Bereiding Yasai Itame met kip

Je bent met het snijden van paksoi bladeren. Snijd deze grof en was in een vergiet. Snijd de paprika en shiitakes in reepjes. Vervolgens pel de rode ui en knoflooktenen. De rode ui snijd je in parten. Leg alle groenten apart

Daarna was en snijd je de kippendijfilet in kleine blokjes. Vervolgens pak je een wok en schenk hier de olijfolie in. Als de olie heet is bak je de kippendijfilet tot het bruin is. Doe vervolgens de shiitakes, paksoi, paprika, rode ui en tauge erbij. Roerbak alles ongeveer 3 minuten.

Daarna rasp je de gember erboven en voeg de kokosmelk toe. Knak de citroengras door twee en leg de citroengras en het bouillonblokje in de pan. Pers de tenen knoflook erboven uit. De chilipeper snijd je in dunne ringen en voeg je ook toe. Vervolgens schenk je er 100 ml water bij. Roer goed door en laat sudderen op een zacht vuurtje. 

Kook in een andere pan de noedels en laat ze uitlekken in een vergiet.

Verdeel de noedels over de kommen. Haal de citroengras eruit. Schenk de soep met groente over kommen.

Hak de bosui, koriander en munt fijn. Als laatst verdeel deze als laatst over de kommen. 

Yasai Itame met kip