Gehaktbrood van kipgehakt met ei

Gehaktbrood met kipgehakt met ei. Een lekker hapje, snack, of tussengerecht voor een borrel, verjaardag of met Pasen. Ik ben gek op feestdagen en maak met Pasen graag een grote paaslunch. Een tafel vol met allemaal lekkere paasrecepten, Paasbrood met ei, quiches, een soepje, amuses met ei etc. Gehaktbrood met ei is een bekend recept, wat je dus ook met kipgehakt kunt maken. Kipgehakt koop je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt. Kruid het kipgehakt met kurkuma, komijn, paprikapoeder, sojasaus en  lekker veel sambal en je hebt een heerlijk mengsel. Een paar gepelde en gekookte eieren verdelen in een cakevorm en je hebt een mooi hapje. Ik gebruikte hiervoor een siliconen cakevorm, ideaal, want het gehaktbrood plakte niet vast en kreeg ik er heel gemakkelijk uit. Het gehaktbrood eet je koud, dus het is na het bereiden nog een paar dagen goed in de koelkast. 

Serveer het gehaktbrood op een gezellige paastafel met decoratie van Xenos, zoals deze leuke houten ACACIA serveerplank, de KATJESTAK/PAASTAK en de lovely paasservetten.

Ingrediënten

700 gr kipgehakt
2 el paneermeel
5 eieren
2 el sambal oelek (maak het zo pittig of mild naar smaak)
1 tl komijn
1 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
1 el donkere sojasaus
2 el Ketjap manis
Evt: 1 el sesamolie

Bereiding Gehaktbrood van kipgehakt met ei

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Heb je een metalen cakevorm? Smeer de cakevorm in met 1 el zonnebloemolie, zodat de cake niet plakt.
Gebruik je de siliconen cakevorm, hoeft dat niet.

Kook 4 eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat goed schrikken en pel de eieren.

Pak een ruime mengkom en leg hier het kipgehakt in. Voeg de gedroogde kruiden, sojasaus, Ketjap Manis en paneermeel toe. Breek het laatste ei erboven en meng alles goed door elkaar.

Pak een cakevorm en leg hier de helft van het gehakt in. Daarna verdeel je de 4 eieren op een rij. Leg het laatste gehaktmengsel erop en maak het gehakt glad met een vork. 

Leg het gehaktbrood in het midden van de oven en bak 40 minuten.

Gehaktbrood van kipgehakt met ei

Als het gehaktbrood klaar is giet je het overtollige vocht uit de bakvorm. Laat minstens een uur afkoelen voordat je het brood uit de vorm haalt en gaat snijden. 

Snijd in plakken en verdeel op de houten plank.

Gehaktbrood van kipgehakt met ei