20x Lekkere paasrecepten

Lekkere paasrecepten een uitgebreide paaslunch. Ik vind het heerlijk om met Pasen de familie uit te nodigen voor een lekkere lunch vol met passende paasrecepten. De tafel dekken met een paastak, paaseitjes, leuke paasservetten en vooral veel eten. Dit kan natuurlijk van alles zijn, wél meestal met veel eieren. Dus sla de eieren in en ga met deze lekkere recepten aan de slag. Hier een opsomming van lekkere quiche recepten met kip, vis of feta, eiermuffins, vegetarisch paasbrood met roerei en zongedroogde tomaten, amuses met ei en zalm, gehaktbrood met ei of zelfs lekkere Surinaamse recepten met ei. Of wat denk je van zelfgemaakte eiersalade, ragout of een lekker soepje. Dus heb je nog inspiratie nodig, lees snel verder voor lekkere paasrecepten. Fijne Pasen allemaal!
1. Paasbrood met ei en kaas
Paasbrood met roerei en (vegan) kaas. Dit leuke recept is een blijvertje voor paaslunch. Je maakt dit paasbrood met croissantdeeg, eieren, zongedroogde tomaten en kaas. Een ideaal vegetarisch paasgerecht. Wat een lekker en makkelijk recept en ideaal, want het is ook nog eens vegetarisch. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het staat erg mooi. Het kan niet mislukken. Voor het deeg gebruik je plantaardige croissantdeeg. Hier het makkelijke recept.

2. Paasamuses met ei, zalm en verse dille
Paasamuses met ei, gerookte zalm en dille vind ik zo een schattig paasrecept. Tussen het gekookt eitje en de gerookte zalm zit een laagje mosterdmayonaise. Maak het af met verse dille en het is echt smullen. De smaken passen supergoed bij elkaar. En je maakt makkelijk een 12 amuses in no time. Hier het reept.

3. Quiche met zalmfilet, geitenkaas en courgette
Quiche met zalmfilet, geitenkaas en courgette is een heerlijke quiche. Zalmfilet en geitenkaas passen goed bij elkaar. Door de courgette in de quiche heb je ook nog eens groente. Ik gebruikte sojaroom voor dit recept, zo is de quiche koemelkvrij. Maak de quiche af met verse dille en smullen maar. Hier het makkelijke recept.

4. Eiermuffins met brocolli en zongedroogde tomaten
Het maken van de eiermuffins lijkt veel moeilijker dan het daadwerkelijk is. Ik heb twee varianten gemaakt, één met kalkoenspekjes erin en één vegetarische met olijven. Het recept is zonder room, dus een healthy snack of lunch, want het bevat verder alleen ei en groente. Een lekker eimengsel maken en je giet het zo in de muffinvormpjes. Deze muffins kan je prima één of twee dagen van tevoren maken en koud eten. Hier het recept.

5. Kipragout
Kipragout, lekker in een ragoutbroodje of op een crostini. Ragout wordt gemaakt met een basis van gelijke delen bloem, boter en bouillon. Hiermee maak je een roux van. Deze ragout is koemelkvrij en super makkelijk te maken. Echt een klassieker voor lekkere paasrecepten. Hier het makkelijke recept.

6. Quiche met kip, rode pesto en spinazie
Quiche met kip, pesto arrabiata en spinazie. Deze Mediterraanse quiche is makkelijk te maken en vooral heel lekker. En het is ook nog eens helemaal koemelkvrij. Ik heb in plaats van room een beetje water gebruikt. Je kan zelf een quichebodem maken, maar ik koos dit keer voor de hartige taartbodem van Tante Fanny. Hier het recept.

7. Surinaamse huzarensalade met kip
Surinaamse huzarensalade met kip, of hoe Surinamers het ook noemen, slaatje. De aardappelsalade is gevuld met geplozen kip, eieren, augurk, zilveruitjes en wortels. Heel erg verslavend lekker, ik blijf er van eten. Het voordeel is dat je een flinke bak hebt. Laat de salade na bereiding goed afkoelen in de koelkast. Het lekkerst is het als je het een dag van te voren maakt. Wil je de salade liever vegetarisch? Laat de kip weg en voeg 2 eieren extra toe. Hier het recept.

8. Romige preisoep met kip en tijm
Romige preisoep met kip en tijm. Dit een lekker voorjaarssoepje gevuld met prei, aardappel, tijm en een beetje (vegan)room. Deze soep heeft een krachtige smaak door gevogeltefond te gebruiken als bouillon. De soep staat binnen een half uur op tafel. Lekker met stukjes gerookte kip erin en verse tijm. Hier het makkelijke recept.

9. Mediterrane quiche met tonijn en ansjovis
Mediterrane quiche met tonijn en ansjovis is een heerlijke hartige snack voor bij de lunch of borrel. Deze quiche met tonijn uit blik bevat veel groente, want er zit een hele courgette en een bak champignons in. De Mediterraanse twist krijg je door de olijven en ansjovis toe te voegen. Hier het recept.

10. Champignonragout met tijm, vegan
egan champignon ragout met tijm. Een heerlijke romige ragout met kastanjechampignons en witte champignons. Ragout is heel makkelijk om zelf te maken en oh zo lekker! Je maar een roux van plantaardige boter, bloem en bouillon en roeren maar. Champignons bakken en doorheen roeren. Lekker met verse tijm erdoor. Hier het makkelijke recept.

11. Pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei
Deze Hindoestaanse pasteitjes met kipgehakt, masala (Hindoestaanse kerrie) en prei zijn altijd een hit bij mij. Je kunt ze prima een paar dagen bewaren en voor het eten even in de oven oppiepen. Dan zijn ze net als vers. Het is een familierecept dat gestart is bij mijn moeder, maar ik graag met jullie deel. Hier het recept.

12. Quiche met courgette en feta in filodeeg
Een quivhe van courgette en feta in filodeeg. Om een quiche niet zo vet en ongezond te maken heb ik filodeeg gebruikt in plaats van bladerdeeg. Filodeeg zijn een soort loempiavellen, waar je een dunne deeglaag door krijgt. Lekker knapperig en veel gezonder. Hier het recept.

13. Omelet met groene aspergetips en kalkoenspek
Omelet met groente aspergetips en kalkoenspek. Deze omelet met aspergetips is perfect om je gasten te verwennen met een echt voorjaarsgerecht. Nu het aspergeseizoen is aangebroken is het leuk om daar iets mee te maken. Naast dat het erg lekker is, is het ook nog eens gezond en het ziet er leuk uit in een omelet. Niet te missen in de verzameling lekkere paasrecepten. Hier het makkelijke recept.

14. Gehaktbrood van kipgehakt met ei
Een lekker hapje, snack, of tussengerecht voor een borrel, verjaardag of met Pasen. Gehaktbrood met ei is een bekend recept, wat je dus ook met kipgehakt kunt maken. Kruid het kipgehakt met kurkuma, komijn, paprikapoeder, sojasaus en lekker veel sambal en je hebt een heerlijk mengsel. Een paar gepelde en gekookte eieren verdelen in een cakevorm en je hebt een mooi hapje. Het gehaktbrood eet je koud, dus het is na het bereiden nog een paar dagen goed in de koelkast. Hier het recept.

15. Broccolisoep met gerookte zalm
Een lekker gezond soepje. Met één grote broccoli en een pak gerookte zalm, heb je al een liter soep. De gerookte zalm geeft een zoute smaak aan de soep. Houd je niet van gerookte zalm? Je kan er natuurlijk ook spekjes, gerookte kip of iets anders in doen. Hier het makkelijke recept.

16. Homemade eiersalade
Hoe lekker is het om te lunchen met homemade eiersalade. Dit is zo gemaakt en veel lekkerder dan uit een kant-en-klaar pakje. Eiersalade is onmisbaar bij een lunch of borrel en bijna iedereen lust het wel. Dit kan je dus makkelijk zelf maken. Voeg naast eieren wat mayonaise, mosterd en bieslook toe en je hebt een lekkere eiersalade. Dit is in 15 minuten gemaakt! Spice de eiersalade op met een beetje sambal erin, tapenade of truffelolie. Hier het basisrecept.

17. Pannenkoeken met spinazie gevuld met gerookte zalm
Ik ben totaal geen zoetekauw en wordt veel blijer van een hartige ontbijtje of lunch. Thuis maak ik ook steeds meer een feest van mijn lunch. Ik maak bijvoorbeeld al regelmatig pannenkoeken met spinazie en feta. Deze pannenkoeken met spinazie en gevuld met gerookte zalm maakte ik met het basisrecept voor pannenkoeken met sojamelk, dit kan ook met havermelk, amandelmelk of kokosmelk, helemaal koemelkvrij zo. Scheur een handje spinazie klein en roer door de pannenkoekenmix. Bak een mooi, en vooral niet te dikke pannenkoek. Smeer in met (vegan) roomkaas en leg een plak gerookte zalm op. Hier het makkelijke recept.

18. QUICHE MET ZALM EN DOPERWTEN
Een quiche maken is echter helemaal niet zo moeilijk. Quiche kun je gemakkelijk koemelkvrij of lactosevrij maken. Dat is fijn, want de meeste quiches uit de supermarkt of van de bakker zijn NIET koemelkvrij. Ik vulde deze quiche met zalmfilet, doperwten en bosui. Aftoppen met gedroogde dille en vegankaas en klaar! Zo de oven in en smullen maar. Hier het makkelijk recept van de quiche met zalm en doperwten.

19. Vegetarische pasteitjes met feta en spinazie
Ik houd erg van hapjes maken en pasteitjes horen daar altijd bij. Echte feta (dus geen witte kaas) is gemaakt van geiten- en schapenmelk. Even mengen met verse spinazie, olijfolie en gedroogde tijm, en vullen maar. Een makkelijk en snel hapje. De pasteitjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. want dan is de kaas is dan goed gesmolten. Hier het recept.

20. FRITTATA MET COURGETTE EN PECORINO
Frittata met courgette en pecorino is een dikke goed gevulde omelet. Dit gerecht is koolhydraatarm, rijk van eiwitten en zo makkelijk te maken. De frittata is lekker als lunch of als hapje. Je kunt de frittata nog een paar dagen in de koelkast bewaren en opwarmen. De groente die ik voor deze frittata gebruikte zijn courgettes en bosui. Ik gebruikte pecorino (schapenkaas) en plantaardige room, zo is deze frittata helemaal koemelkvrij. Lees hier het makkelijk recept van de frittata.
