Snelle gegrilde kippendijfilet in Surinaamse marinade

De Surinaamse keuken is gek op kip, en ik zelf ook! Snelle gegrilde kippendijfilet in een Surinaamse marinade is een makkelijk gerecht dat je na het marineren zo de oven in schuift. Voor dit recept gebruikte ik twee marinades van het Surinaamse merk Faja Lobi. Ik vond dit recept in het kookboek Sandhia’s recepten, één van de oprichters van het merk Faja Lobi. Lees hier meer over het boek. Ik vond dit recept, marineerde de kippendijfilet met de Surinaamse marinade Faja Lobi Nasi Trafasie en Moksi Alesi Trafasie en voegde nog kruiden toe. De smaak van de gegrilde kip is bijna net zo goed als mijn  moeder zelf een marinade maakt voor de gegrilde kip uit de oven. Eén voordeel van dit recept, het is echt zo klaar. Heerlijk met Surinaamse nasi, Surinaamse bami met komkommer en rode ui op zuur.

Voor 2 personen

Ingrediënten

400 gram kippendijfilet
1 el Faja Lobi Nasi Trafasie
1 el Moksi Alesi Trafasie
½ tl 5-spices kruiden
1 tl knoflookpoeder
Een paar takjes selderij

Bereiding snelle gegrilde kippendijfilet in Surinaamse marinade

Was de dijfilet en snijd de vetrandjes eraf. Leg de dijfilets in een ruim bak. Schep de Moksi Alesi Trafasie en de Nasi Trafasie erbij en roer goed door. Schep vervolgens de 5-spices kruiden en de knoflookpoeder erbij. Roer nogmaals goed door. Leg de kippendijfilets in een afgesloten bak minimaal een uur in de koelkast om te marineren. 

Nu gaan we de kip grillen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en verdeel de dijfilets erover. Vervolgens schenk je alle marinade erover. Rooster de kip 25 minuten. 

Hak de takjes selderij fijn en strooi over de gegrilde kip.

Snelle gegrilde kippendijfilet in Surinaamse marinade

Klik hier voor het recept van Surinaamse gemarineerde kippendijfiletreepjes

Klik hier voor meer Surinaamse recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links