Groentestoof uit de oven met venkel, tomaten, tapenade en feta

Op zoek naar een gezonde maaltijd? Probeer dan deze groentestoof uit de oven met venkel, tomaten, tapenade en feta. Een goed gevulde ovenschaal met heel veel groente, zoals courgette, paprika, venkel en tomaten. Het maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept is eiwitrijk door de feta en kikkererwten, vult goed en is ook nog eens heel gezond. Ideaal als gezonde avondmaal. Plaats het gerecht een drie kwartier in de oven je kunt smullen!! Hier het recept. 

3-4 personen

Ingrediënten

100 gram kikkererwten
1 knol venkel
½ courgette
1 rode paprika
3 grote Roma tomaten
200 ml passata 
2 rode uien 
2 el zongedroogde tomatentapenade
200 gram feta
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
Zout

Bereiding groentestoof uit de oven met venkel, tomaten, tapenade en feta

Verwarm de oven op 200 graden.

Was en snijd de venkel, courgette, tomaten en paprika in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in parten.

Was de kikkererwten in een vergiet en laat even uitlekken. Pak een ruime bak en meng de groente en kikkererwten met de passata en tapenade. Roer goed door elkaar. Strooi de gedroogde basicilum, oregano en olijfolie erover en roer nogmaals goed door. Strooi een beetje zout erover. 

Pak een ovenschaal en verdeel het groente- met kikkererwten mengsel erin. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Schep na 25 minuten de groente om en laat nog 20 minuten stoven. 

Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven en verkruimel de feta erover.

Groentestoof uit de oven met venkel, tomaten, tapenade en feta

Klik hier voor meer recepten met kikkererwten

Klik hier voor meer recepten met feta

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links