Broodje kip Kerrie

Een Surinaams Broodje Kip Kerrie, één van de bekendste en populairste Surinaamse gerechten. Iedereen kent en lust het volgens mij ook.  Het maken is helemaal niet zo moeilijk.  De kerrie die gebruikt wordt is de Hindoestaanse masala, dit geeft de gele kleur. De Surinaamse masala, is een kruidenmengsel gemaakt van o.a. kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Je hoeft dit allemaal niet zelf te mengen, want je kan hele lekkere masala kopen bij de toko’s en supermarkten. Masala ruik je goed, maar het smaakt vooral heel goed. Als ik de geur van masala ruik, denk ik altijd aan thuis bij mijn ouders. Met 1 kilo kip maak je wel 6 broodjes. Maak het broodje kip kerrie af met komkommer en rode ui op zuur en Madame Jeannete sambal.

Andere populaire Surinaamse boordjes , Broodje Soja kip, Broodje Bakkeljauw of Broodje Sardines in Tomatensaus, Morjon. Heerlijk als lunch of als avondeten. Hier het lekkere recept voor Broodje Kip Kerrie.

Ingrediënten

8 Surinaamse of Turkse broodjes
1 kilo kippendijfilet
2 el Surinaamse masala (Surinaamse kerrie, te koop bij de toko’s of grotere supermarkten)
3 el zonnebloemolie
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 tl maïzena
Zout
Zwarte peper

Bereiding Broodje Kip Kerrie 

Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes. Hak vervolgens het ui heel fijn en pers de knoflook. Schenk de olie in een ruime hapjespan en voeg de masala toe. Bak dit met de uien en knoflook kort.

Na +/- 2 minuten voeg je de kip toe in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en schep dit goed om. Voeg 20 ml water toe. Bak dit met een deksel op de pan ongeveer 15 minuten.

Voeg nu de maïzena toe om de dikkere saus te krijgen. Schep dit ook goed om. Naar smaak voeg je nog wat zwarte peper en zout toe.

Snijd het broodje open en rooster kort in de grill of tostiijzer. Vul het broodje vervolgens met kip kerrie, komkommer en rode ui op zuur en Madame Jeannete sambal.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten

 

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links