Een Surinaams Broodje Kip Kerrie, één van de bekendste en populairste Surinaamse gerechten. Iedereen kent en lust het volgens mij ook. Het maken is helemaal niet zo moeilijk. De kerrie die gebruikt wordt is de Hindoestaanse masala, dit geeft de gele kleur. Dit is heel anders dan de gewone kerrie uit de supermarkten. Je hebt voor dit recept echte Hindoestaanse masala nodig. Met 1 kilo kip maak je wel 6 broodjes. Ook heel lekker, Broodje Soja kip. Leuk als lunch of als avondeten. Hier het lekkere recept voor Broodje Kip Kerrie
Ingrediënten
8 Surinaamse of Turkse broodjes
1 kilo kippendijfilet
2 el masala (Surinaamse kerrie, te koop bij de toko’s of grotere supermarkten)
3 el zonnebloemolie
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 tl maïzena
Zout
Zwarte peper
Bereiding Broodje Kip Kerrie
Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes. Hak vervolgens het ui heel fijn en pers de knoflook. Schenk de olie in een ruime hapjespan en voeg de masala toe. Bak dit met de uien en knoflook kort.
Na +/- 2 minuten voeg je de kip toe in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en schep dit goed om. Voeg 100 ml water toe. Bak dit met een deksel op de pan +/- 15 minuten.
Voeg nu de maïzena toe om de dikkere jus/ saus te krijgen. Schep dit ook goed om. Naar smaak voeg je nog wat zwarte peper en zout toe.
Klik hier voor meer Surinaamse recepten
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links