Surinaamse broodje soja kip

Surinaamse broodje soja kip. Dit is naast het Surinaamse broodje kip kerrie wel het populaire Surinaamse afhaalbroodje. Kippendijfilet met sojasaus op een knapperig broodje. Dit kan je heel makkelijk zelf maken. Ideaal om mee te nemen voor een lunch, in de auto of gewoon voor thuis. Smullen maar! Ik kan ervan blijven eten! Lekker met Surinaamse komkommer op zuur en madam jeannet sambal. Hier het recept. 

Bijna alle ingrediënten voor dit recept zijn te bestellen bij Asian Food Lovers. Asian Food Lovers is de grootste Aziatische onlineshop in Nederland.

Voor 8 broodjes

Ingrediënten

8 Surinaamse of Turkse puntjes
1 kilo kippendijfilet
Een groot ui
2 tl zwarte bonen saus
2 st Bouillonblokjes
3 el zonnebloemolie
1 el ketjap manis
1 tl van de volgende kruiden:
5 spices powder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper

Bereiding Surinaamse broodje soja kip

Was en snijd de dijfilet in smalle reepjes. Voeg de 5 spices powder, knoflookpoeder, zwarte peper toe en roer goed door elkaar. 

Versnipper de ui. Pak een wok en verwarm de zonnebloemolie hierin. Bak de uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bak mee. Schenk de zwarte bonensaus en ketjap manis erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer mee, Bak dit alles tot de kip gaar is.

Laat nog 5 minuten sudderen op een laag vuurtje. 

Vervolgens snijd je de broodjes open en beleg met de soja kip. Leg er een paar plakjes komkommer en rode ui met zuur op en naar wens wat Madam Jeannet sambal.

Surinaamse broodje soja kip

Klik hier voor meer Surinaamse recepten