Indiase curry met kip en spinazie

Ik ben gek op Indiaas eten! De curry’s zijn zo vol van smaak en je kan er van alles in doen wat je wilt. Curry’s worden gemaakt van veel verschillende soorten kruiden. Een snelle en heerlijke manier om deze authentieke curry snel op tafel te hebben, zijn de kruidenpasta’s van Patak.  Je kan dit eten met naanbroden, paratha’s (soort roti’s) of met rijst.
Zie hier mijn recept van een curry met kip, ei en verse spinazie. Wil je dit liever vegetarisch hebben, laat gerust de kip weg en voeg wat kikkererwten toe.

Voor 3-4 personen

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Ingrediënten

1/2 potje Patak Milde Curry pasta  ⇒Afbeeldingsresultaat voor patak milde curry pasta
300 gram kippendijfilet
2 el zonnebloemolie
1 ui
3 tomaten
4 hard gekookte eieren
200 gram verse spinazie
2 Naanbroden
300 gram witte rijst

Bereiding

Kook de rijst volgens verpakking. Verwarm de oven vast op 200 graden.

Snijd de ui in halve ringen. Schenk de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uien hierin tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta toe en roer dit door elkaar op een zacht vuurtje. 
Snijd ondertussen de kippendijfilet in reepjes en doe dit bij de currypasta en uien. Bak dit tot de kip bruin is. Schenk 100 ml water erbij. Snijd de tomaten in blokjes en gooi dit erbij de curry.

Roer op het laatst de spinazie erdoor. Halveer de eieren en doe dit ook in de curry.

Doe de naanbroden in de voorverwarmde oven en laat +/- 7 minuten warm worden.